Ankara Tüketici Hakları Günü

Tüketici Hakları Günü

15.03.2018 - 13:42 | Son Güncellenme:

.

Tüketici Hakları Günü

İZMİR (AA) - Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) İzmir Şubesi Başkanı Cevdet Uçan, tüketici haklarının korunması konusunda mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Uçan, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'de 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 23 yıl önce yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Kanunun çıkmasının ardından geçen 23 yılllık sürede dünyada tüketicilerin haklarının daha ileri taşındığını, Türkiye'de ise istenilen düzeye ulaşılamadığını savunan Uçan, şunları kaydetti:

"TükoDer, tüketici haklarının korunması konusunda, geçtiğimiz 30 yılda olduğu gibi yine mücadelesini sürdürecektir. Bütün tüketici ihlallerinin tüketicileri ilgilendiren tüm konuların takipçisi olmaya devam edecektir."

- İZBAN'da "artı para" sistemi

Uçan, İZBAN'da uygulamaya konulan yeni ücret tarifesi ve "artı para" sistemini de eleştirerek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisince alınan karar ile sosyal belediyecilik ve sosyal devlet kavramına ters düşen İZBAN ulaşım ücret tarifesi ve uygulamaları sonucu tüketiciler mağdur edilmekte, temel haklardan olan ulaşım hakkı tüketici aleyhine dengesizlik oluşturacak şekilde hakim konumda olan tarafından dayatılmaktadır."