Ekonomi Tüm Afrikalı firmalar ‘Dünya Kobi Forumu’nda

Tüm Afrikalı firmalar ‘Dünya Kobi Forumu’nda

27.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üç kıtadan üyeleriyle Kobilerin sesini dünyaya duyuran Dünya Kobi Forumu (WSF), Kobi kalkınma programlarının kapsamına Afrikalı Kobileri de alıyor. Tanzanya’nın başkenti Darüsselam’da gerçekleştirilen imza töreni ile Doğu Afrika İş Konseyi de Dünya Kobi Forumu’na üye oldu.

Tüm Afrikalı firmalar ‘Dünya Kobi Forumu’nda

WSF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tunç Uyanık ve EABC İcra Direktörü Lilian Awinja’nın imzalarıyla temelleri atılan işbirliğinin başta Burundi, Kenya, Ruanda, Tanzanya ve Uganda olmak üzere Afrika genelinde ekonomik kalkınma, istihdam yaratma ve kapsayıcı büyümeye önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

WSF, Kobilerin e-ticaret imkanlarından faydalanmaları, yeni pazarlara ulaşmaları, banka ve banka dışı finansman yöntemlerinden yararlanmaları ve yeteneklerini arttırmak için farklı araçlara erişim sağlamaları amacıyla 31 Mayıs tarihinde KOBİ.Market (SME.Market) elektronik platformunu kurmuştu. KOBİ’lere yerel ve uluslararası e-ticaret platformlarına bağlanarak e-ticaret yapabilme imkanı sağlayan platformun pilot uygulaması ilk etapta Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan ile başlamıştı.

EABC ile imzalanan anlaşma sonrasında Türk-Azeri-Gürcü KOBİ’lerin Afrikalı Kobilerle b2b ortamda buluşmasının sağlanması ve karşılıklı iş hacminin artırılması da hedefleniyor.

Etkinliğini artırıyor

Ülkemizin G20 Dönem Başkanlığı’nda kurulan WSF, son dönemde uluslararası alandaki çalışmalarını daha etkin bir yasal ve operasyonel çerçeveye taşıyabilmek amacıyla yönetim yapısı ve karar mekanizması süreçlerine küresel kalkınma kurumlarını dahil etme yönünde önemli girişimlerde bulundu. Kasım 2017’den itibaren faaliyetlerini Amerika Birleşik Devletleri’nden yürütmeye başlayan WSF, özellikle geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerin üyeliğine öncelik vererek Kobi destek programlarının erişilebilirliğini, faaliyetlerin kapsayıcılığını ve iletişimin etkinliğini artırmayı hedefliyor.