Gündem Tunceli’de PKK operasyonu

Tunceli’de PKK operasyonu

29.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Tunceli’nin Aliboğazı bölgesinde düzenlenen operasyonlarda, 5’i kadın olmak üzere 6 PKK’lı öldürüldü, dört PKK’lı ise yaralı olarak yakalandı.

Tunceli’de PKK operasyonu

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, dün 8’inci Kolordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 51’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Şehit Piyade Er Nazmi Yıldızlı-85 Operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında, Tunceli/Hozat Aliboğazı bölgesinde eylem hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada, biri ölü, dördü yaralı olmak üzere toplam beş terörist silahlarıyla birlikte ele geçirildi. Aynı bölgede sürdürülen operasyonlarda 5 kadın terörist de öldürüldü. Tunceli’de 26 ile 28 Nisan tarihlerinde iki ayrı bölgede terör örgütlerine yönelik başlatılan ve aralıksız devam eden operasyonlarda teslim olanlarla birlikte önceki gün 17, dün de 5 olmak üzere 22 terörist etkisiz hale getirildi.

4 terörist teslim oldu

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada önceki gün Aliboğazı bölgesinde terör örgütlerine yönelik operasyon başlatıldığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi: “Tunceli Aliboğazı bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda, bugün güvenlik güçlerimizce teröristlere ait yeni bir sığınak tespit edilmiş ve bir grup terörist ile sıcak temas sağlanmıştır. Çıkan çatışmada 1 terörist öldürülmüş, 4 terörist ise teslim olmuştur.”

Haberin Devamı

Önlemler artırıldı

Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerindeki hudut karakolları da dahil 13 ayrı noktaya önceki gün akşam saatlerine kadar 15 saldırı yapılmıştı. Bu saldırıların ardından Şanlıurfa’da güvenlik önlemleri artırıldı. Akçakale’deki Tekçe Hudut Karakolu yakınındaki hakim bir tepede zırhlı araçlarla önlem alan askerler, Suriye tarafını anlık olarak takip ediyor. Ceylanpınar’da askerler sınır hattında sürekli olarak devriye görevi yapıyor.

11 terörist öldürüldü

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Tekçe Hudut Karakolu’na önceki gün terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG tarafından yapılan saldırının ardından dün de Akçakale Aksoy Hudut Karakolu’na, Doçka ve roketatarlarla taciz ateşi açıldı. Sınır birliklerinin anında karşılık verdiği olayda 11 YPG’li terörist öldürüldü. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi ile Mardin’in Kızıltepe ilçesi arasındaki bölgede kalan Aksoy Hudut Karakolu’na dün sabah terör örgütü PYD denetimindeki Rasulayn kentinden roketatar ve Doçka ile ateş açıldı. Teyakkuzda bulunan birlikler saldırıya anında karşılık verdi. Kısa süreli çatışmada 11 terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Hudutlarımıza yönelik gerçekleşen tacize karşı meşru müdafaa kapsamında derhal misliyle mukabelede bulunulmuş, bölgeden alınan bilgiler çerçevesinde bölücü terör örgütü mensubu 3’ü roketatarı kullanan, 8’i Doçka silah yüklü araçta olan 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir” denildi. Açıklamada önceki günkü saldırının ardından da yedi teröristin etkisiz hale getirildiği ve araca monteli bir Doçka silahının da imha edildiği anımsatıldı.

Haberin Devamı

Anonslar yapılıyor

Silah sesleri ve patlamaların sınır ilçelerinde duyulması tedirginliğe neden oldu. Belediyelerden yapılan anonslarda, vatandaşlara mecbur kalınmadıkça sınır hattından uzak durmaları uyarıları yapıldı. YPG’nin faaliyetleri İHA ve keşif uçakları tarafından da yakından izleniyor. Türkiye’nin keşif uçaklarıyla sınırdaki hareketlenmeleri yakın takibe almasının ardından koalisyon uçakları da Suriye tarafında Kobani ile Cezire bölgesi üzerinde uçuşlar yaptı.