Gündem Tunceli’nin göbeğinde güpegündüz çatışma

Tunceli’nin göbeğinde güpegündüz çatışma

05.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kent merkezindeki karakola saldıran teröristlerden biri ölü, biri ağır yaralı olarak ele geçirildi. Çatışmada 1 polis de şehit oldu. Anbean kaydedilen çatışma vatandaşlar tarafından da izlendi

Tunceli’nin göbeğinde güpegündüz çatışma

Tunceli’de PKK’lıların karakola saldırması sonucu yüzlerce kişinin bulunduğu caddede yaşanan çatışmada bir terörist öldürüldü, biri de ağır yaralı olarak ele geçirildi. Çatışmada polis memuru Murat Savaş Kale (30) şehit düşerken, bir genç kız da ağır yaralandı. Kentin en merkezi yeri Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi’ne dün saat 11.30 sıralarında PKK’lılar saldırdı. Polislerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar panik içinde kaçarak kendilerine güvenli bir yer aramaya başladı.
Olay yerine özel harekat timleri sevk edildi. Gündüz vakti yüzlerce kişinin film gibi izlediği çatışmada teröristlerden biri öldü, biri de ağır yaralı olarak ele geçirildi. PKK’lıların vurulma anı kameralarla kaydedildi. Çevreleri sarılan ve bulundukları yerden ateş etmeyi sürdüren PKK’lılardan birinin vurulduktan sonra üzerindeki el bombasını patlatması da kameralara yansıdı.
Saldırıdan sonra bölgeye gelen HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, yaralı teröristin hastaneye kaldırılmasına yardım etti.

Genç kız ağır yaralı
Çatışmada polis memuru Murat Savaş Kale ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çatışma sırasında isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan 16 yaşındaki bir kızın tedavisinin de sürdüğü öğrenildi.

1 ay önce baba oldu
Murat Savaş Kale’nin şehit haberini polislikten emekli olduktan sonra Adana’ya yerleşen baba Beşir Kale ile anne Makbule Kale’ye eve gelen polis müdürleri bildirdi. Emekli olduktan sonra geçirdiği felç nedeniyle koltuk değnekleriyle yürüdüğü bildirilen baba ile anne acı haberle birlikte fenalık geçirdi. Şehit Kale’nin 1 ay önce baba olduğu, yeni doğum yapan hemşire eşi Belgin Kale’nin kendi ailesinin yanında bulunduğu öğrenildi.

Bebeğini hiç göremedi
Ancak şehit polis Kale’nin bir ay önce doğan bebeğini hiç göremediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Panik yaşandı

Kent merkezinde PKK’lıların güpegündüz polis merkezi basmaya kalkışmasıyla çıkan çatışma sırasında halk büyük panik yaşadı. Çatışmanın yaşandığı bölgedeki vatandaşlar ev ve iş yerlerine kaçtı. Çatışma anı bölgede görevli basın mensupları tarafından teröristlere çok yakın bir mesafeden kaydedildi. Çatışmanın olduğu saatlerde yaşanan panik ve korku, öğleden sonra yerini gergin bir bekleyişe bıraktı.