Gündem Tunceli ve Bitlis’te 6 PKK’lı öldürüldü

Tunceli ve Bitlis’te 6 PKK’lı öldürüldü

24.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tunceli ve Bitlis’te gerçekleştirilen terör operasyonlarında 6 terörist etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, iç güvenlik operasyonları kapsamında, Tunceli merkez kırsalında gün İl Jandarma Komutanlığı’nca “Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel-365 Operasyonu” başlatıldı. İlk gününde etkisiz hale getirilen iki teröriste dün bir PKK’lı daha eklendi. Böylece operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3’e yükseldi.

Tunceli ve Bitlis’te 6 PKK’lı öldürüldü

Bakanlıktan yapılan bir diğer açıklamada ise Bitlis’in Tatvan ilçesi kırsalında, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen F-16 destekli operasyonda 3 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyon kapsamında yürütülen arazi arama çalışmalarında 2 Kalaşnikof, keskin nişancı tüfeği (kanas) ve bu silaha ait 5 şarjör ile 50 fişek, 6 Kalaşnikof şarjörü, 180 Kalaşnikof fişeği, 6 el bombası, dürbün, 3 şemsiye, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Haberin Devamı

Kars’ın Kağızman ilçesi Yankıpınar köyünde PKK’lı teröristlerce kaçırılan çoban Süleyman Güldere silahla öldürülmüş olarak bulundu.