Gündem Tura çıkan motorcular ölü bulundu!

Tura çıkan motorcular ölü bulundu!

25.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Motosikletleriyle Güneydoğu turuna çıkan emekli öğretmen Abdullah Türk (51) ve bir petrol şirketinde çalışan Engin Öksüz’ün (33) başları taşla ezilmiş cesetleri bulundu. Olayın olduğu yerdeki MOBESE kayıtlarından ise iki kişi tespit edildi

Tura çıkan motorcular  ölü bulundu

Motosikletle İstanbul’dan Güneydoğu turuna çıkan ve Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine geldikten sonra 21 Temmuz’dan bu yana kendilerine ulaşılamayan emekli öğretmen Abdullah Türk (51) ile bir petrol şirketinde şoför ve koruma olarak çalışan Engin Öksüz’ün (33) cesetleri metruk bir evde bulundu. Türk ve Öksüz’ün, başları taşla ezilerek öldürüldüğü tahmin edilirken, MOBESE kameralarında cesetlerin bulunduğu alana Türk ve Öksüz ile birlikte giden ancak yalnız dönen motosikletli iki kişi tespit edildi. Motorcularla en son konuşanlardan biri olan Asir Ergin, Milliyet’e yaptığı açıklamada “Bir motorcu ile tanıştıklarını ve gün boyunca gezdiklerini söylediler” dedi.
Halfeti’nin birkaç kilometre uzağındaki Çeken mahallesinden geçenler, önceki gece terk edilmiş bir evden kötü kokular geldiğini fark edince durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polisler, evde başları taşla ezilerek öldürülen iki erkek cesedi buldu. Yapılan incelemede, cesetlerin üç gün önce haklarında kayıp başvurusu yapılan Türk ve Öksüz’e ait olduğu saptandı.

Motosikletler iki farklı noktada
Bölgede kapsamlı inceleme başlatan güvenlik güçleri, Türk’e ait 26 AL 642 ile Öksüz’e ait 34 HC 7518 plakalı motosikletleri cesetlerinin bulunduğu metruk evin yakınında iki farklı noktada buldu. Motorcular en son 21 Temmuz’da 13.00 sıralarında arkadaşları ile görüşmüş, 14.30 gibi de Facebook’ta yorum yapmış, bu saatten sonra da kendilerinden haber alınamamıştı. Her ikisi de evli ve birer çocuk babası olan motorcuların cesetleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Polislerin MOBESE kameralarına yönelik incelemesinde, metruk binanın bulunduğu alana Türk ve Öksüz ile birlikte giden ancak yalnız olarak dönen bir motosikletteki iki kişi tespit edildi. Polis, bu kişilerin kimliğinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.

‘Kafalarını ezmişler’
Cenazeleri teslim almak için Türk ve Öksüz’ün İstanbul’dan gelen arkadaşları Mehmet Bora, arkadaşlarının İstanbul’dan hareket ederek, Ege ve Doğu turuna çıktığını söyledi. Bora “Doğu turunu bitirdikten sonra Karadeniz üzerinden tekrar İstanbul’a dönmek istiyorlardı. Kendilerine ulaşamayınca jandarma ve polis ekiplerine haber verdik. Halfeti barajına kamp kurmak istemişler, orada ne olduğunu bilmiyoruz. Şüpheliler ortada yok, kişi ve kişiler önce arkadaşlarımızı silahla vurup, tanınmamaları için kafalarını taşla ezmiş” diye konuştu.

Shell’de ikinci acı
Öksüz’ün çalıştığı Shell’den yapılan açıklamada “Merhum Engin Öksüz, şirketimizin hizmet aldığı bir firmada çalışmakta ve sürücü olarak şirketimizdeki yöneticilere hizmet vermekteydi. Sürücülük haricinde başka bir görevi yoktu. Öksüz’ün yıllık izinde olduğu sırada çıkmış olduğu kişisel bir gezide hayatını kaybettiğini basından üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz” denildi.

Haberin Devamı

Motorcular tepkili

İki motorcunun ölümü, sosyal medyada ve motosiklet tutkunlarının buluştuğu internet sitelerinde büyük yankı uyandırdı. Olayı sert bir şekilde eleştirerek fail ya da faillerin bulunmasını isteyen motorcular “Biz bu olayı da unutup üstünün örtülmesine zemin hazırlar susarsak yazıklar olsun. O motorları benzin döküp yakalım” diyerek tepki gösterdi.


‘Gitmeyin diye uyarmıştım!’

Türk ve Öksüz ile en son konuşanlardan biri olan Asir Ergin, “En son 21 Temmuz’da saat 13.00 gibi ben görüştüm kendileriyle. Bana bir benzin istasyonunda bir motorcu ile tanıştıklarını ve onunla gün boyu gezdiklerini söylediler. Daha sonrasında kendileriyle hiçbir şekilde konuşamadım” dedi.
Facebook’ta, Öksüz’ün arkadaşı olan Uğur isimli biri de “Allah kahretsin ‘Ben demiştim’ demekten nefret ediyorum. Oytun’u vazgeçirdim o turdan ama Engin’e yalvardım resmen ‘Başka yere gidin’ diye. 15 Temmuz’da dükkâna uğradı yağını tamamladım” mesajını paylaştı.

Karadeniz’den başlayacaklardı
Milliyet’e konuşan Oytun Üstün ise yıllık izni iptal olduğu için Türk ve Öksüz ile birlikte tura katılamadığını belirterek “Engin tura Karadeniz’den başlamak istedi Abdullah ağabey ise Hasankeyf’e gitmek istiyordu. Bir diğer motorcu arkadaşımız Uğur, ‘O bölgeye gitmeyin oralar şu sıralar karışık’ diye uyarmıştı onları” dedi.

Haberin Devamı

HABER MERKEZİ

‘Dizi seti ilgilerini çekmiş olabilir’

Ölen motorcuların başka bir arkadaşı da olayın organize şekilde geliştiğini öne sürerek şunları söyledi:
“Engin, bir petrol şirketinin genel müdürünün özel şoförü ve koruması. Güvenlik koruma eğitimini almış birisi. Bölgede Yavuz Bingöl’ün dizi çekimi (Karagül) varmış. Arkadaşlarım dizi çekimleri tatil olmasına rağmen arkadaşlarım setin olduğu bölgeye yönlendirilmiş. O bölge çok tekin bir yer değil, Abdullah ağabey de kameraman olduğu için ilgisini çektiğini ve o bölgeye yönlendiklerini düşünüyorum.”