Niğde Turizm Haftası

Turizm Haftası

16.04.2018 - 13:08 | Son Güncellenme:

.

Turizm Haftası

NİĞDE (AA) - Niğde'de 42. Turizm Haftası kapsamında tören düzenlendi.

Haberin Devamı

İl Kültür Turizm Müdürü Basri Akdemir, Niğde Müzesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, binlerce yıllık mazisinde pek çok imparatorluk ve devletin hüküm sürdüğü Türkiye'nin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel varlıklarıyla dünyanın önemli turizm merkezleri arasında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin gerekli altyapı ve tanıtım hizmetlerinin yeterli düzeye getirilmesiyle hak ettiği ilgiyi göreceğini belirten Akdemir, şunları kaydetti:

"Anadolu'da pek çok imparatorluk ve devletin hüküm sürdüğü dönemlerde önemli bir şehir merkezi konumunda sayılan Niğde, mevcut kültürel varlıkları ve doğal güzellikleriyle gerekli alt yapı hizmetleri sağlandığında turizm sahasında bundan daha iyi bir noktada olacağına inancımız tamdır. Niğde'nin yerli ve yabancı turist sayısında artış sağlayacağına umut ettiğimiz projelerin beklentilerimiz doğrultusunda tamamlanması en büyük arzumuzdur. Kültür ve Turizm müdürlüğü olarak her yıl ortaya konacak projelerle turizmde hedeflediğimiz noktaya ulaşabilecek olmanın heyecanını taşıyoruz. Bu çalışmalardan biri olan halk arasında Andaval ismiyle maruf Ayasofya Kilisesiyle çağdaş Kostantin Helana Kilisesini de mayıs ayı sonu itibariyle ören yeri olarak hizmete açmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda Niğdemizi turizm pastasından daha büyük bir pay alamaya aday şehir yapmak için çaba sarf ediyoruz."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından müzik dinletisi, resim sergisi, ebru gösterisi yapıldı, müze gezildi.

Programa, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Belediye Başkanı Rifat Özkan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.