Dünya Türk donanması İtalya'da

Türk donanması İtalya'da

11.06.2010 - 14:46 | Son Güncellenme:

.

Türk donanması İtalyada

Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 4 fırkateyn ve 1 lojistik destek gemisinden oluşan Türk Deniz Görev Grubu’nun, İtalya’nın güneyindeki Taranto limanında düzenlediği kokteyl büyük ilgi topladı.

Taranto Deniz Üssü Komutanlığı’nda TCG Giresun fırkateyninde düzenlenen kokteyl, başta İtalya olmak üzere limandaki yabancı donanmaların üst düzey komutanlarıyla kalabalık bir katılıma sahne oldu.

Seçkin davetliler kokteyl sırasında, Türk fırkateynlerinde icra edilen arya sancak törenini de izleme olanağı buldular. Deniz Kuvvetleri Bandosu’nun önce ev sahibi İtalya’nın ulusal marşını, akabinde de İstiklal Marşı’nı çalması eşliğinde icra edilen arya sancak töreni, özellikle yabancı konuklar tarafından hayranlık ve coşkuyla izlendi.

Deniz Kuvvetleri Bandosu davetlilere bir müzik ziyafeti sunarken, Tümamiral Mücahit Şişlioğlu, Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Dördüncü Muhrip Filotillası Komodoru Dz. Kur. Albay Faruk Doğan ve Roma Silahlı Kuvvetler Ataşesi Dz. Kur. Albay Derya Günergin, konuklarla sohbet ve davetlileri bilgilendirme imkanı buldu.

TCG Giresun fırkateynindeki etkinliğe İtalyan Deniz Kuvvetleri’nden Tuğamiral Giovanni Gumiero, Türkiye’nin Siracusa Fahri Konsolosu Domenico Romeo ve Taranto’da yaşayan az sayıdaki Türk vatandaşları da katıldı.

TCG Kemalreis, TCG Gaziantep, TCG Turgutreis ve TCG Giresun fırkateynleri ve TCG Akar lojistik destek gemisinden oluşan Türk Deniz Görev Grubu’nun, yarın İtalya’nın Taranto limanından ayrılarak Karadağ’a doğru yola çıkması bekleniyor.

Türk Deniz Görev Grubu, uluslararası deniz güvenliğine ve barışa, sadece Türk gemilerinden oluşan ve tümüyle Türkiye’nin milli kontrolünde olan bir deniz gücüyle katkı sağlanması bakımından Cumhuriyet tarihinde bir ilk teşkil ediyor.

Akdeniz ve Adriyatik’te sancak gösteren Türk Deniz Görev Grubu’nun, bu misyon çerçevesinde, Tunus, Cezayir ve İspanya’ya uğradığı, önümüzdeki günlerde ise Karadağ’ın ardından Bosna-Hersek, Hırvatistan, Arnavutluk ve Mısır’a da uğramasının planlandığı öğrenildi.

Türk Deniz Görev Grubu, uluslararası güvenliğin önemli bir boyutunu oluşturan deniz güvenliğine katkının yanı sıra, dost ve müttefik ülkelerle tatbikat, eğitim ve liman ziyaretleri icra etme suretiyle ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyor.