İzmir TÜRK GAZETECİ ‘KOMŞU’NUN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

TÜRK GAZETECİ ‘KOMŞU’NUN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

05.05.2014 - 10:46 | Son Güncellenme:

.

TÜRK GAZETECİ ‘KOMŞU’NUN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

Geçen yıl Atina’da açtığı fotoğraf sergisi büyük ilgi gören gazeteci-yazar Uğur Oral’ın yeni sergisi de Yunanlı sanatseverlerden tam not aldı. Her iki sergisinin de gelirini engelli Yunan çocuklarına bırakan Oral “Türk Yunan dostluğunu pekiştirmeye yönelik çabalarım, çalışmalarım devam edecek” dedi.
Gazeteci-yazar Uğur Oral’ın Türk-Yunan dostluğuna katkıda bulunmak amacıyla Atina’da açtığı fotoğraf sergisi Yunan sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Geçen Pazartesi günü Atina’da, Booze Cooperativa Kültür Merkezi’nde başlayan serginin açılışına T.C. Atina-Pire Başkonsolosu İsmail Sefa Yüceer’in yanı sıra oldukça kalabalık bir davetli kitlesi katıldı. Türk sanatçıların Yunanistan’da organize ettikleri bu tarz kültürel, sanatsal etkinliklerin iki ülke arasındaki dostluğun gelişmesine önemli katkıları olduğunu belirten T.C. Atina-Pire Başkonsolosu Yüceer girişiminden ötürü Uğur Oral’ı kutlarken yeni çalışmalarında da her zaman destek olacaklarını söyledi. Sergiye ev sahipliği yapan Booze Cooperativa Kültür Merkezi’nin sahibi Nicholas Louvros ise iki kere davet ettikleri Oral’ın iki daveti de kırmayarak Atina’da sergi açmasının Türk Yunan dostluğuna verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirtirken sanatçıya her yıl bir kez konuk etmek istediklerini vurguladı. Uğur Oral’ın artık Atina’da tanınan, sevilen; Yunan Halkı tarafından “Barış ve dostluk elçisi” olarak kabul edilen bir isim olduğunun altını çizen Louvros “Oral’ın bu özverili çabalarının iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesinde önemli bir rol oynayacağına eminim. Biz de Sayın Oral’ı kültür merkezimizde konuk etmekten ve bu çabasına katkı vermekten büyük mutluluk ve onur duyuyoruz” dedi.
Geçen yıl açtığı sergisi büyük ilgi gören ve yeni bir sergi için daha Atina’ya davet edilen Uğur Oral Yunan sanatseverlerin teveccühüne çok teşekkür ettiğini belirtti. Her iki sergisinin de tüm gelirini engelli Yunan çocukları için çalışan Amimoni Vakfı’na bırakan Oral iki toplum arasındaki ilişkilerin güçlenmesi bağlamında kültürel ve sanatsal etkinliklere devam edeceğini söyledi. Geçen yıl Atina’da açtığı “Aynı Gökyüzünün Altında” isimli sergisinin çok büyük ilgi görmesi üzerine yeniden davet edildiğini ve bir kez daha Yunan sanatseverlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Oral şöyle konuştu : “Barış ve dostluk mesajını evrensel bir dil olan sanatla vermek üzere yola çıktım. Dostluk ve kardeşlik duygularının öncelikle çocuklarda yeşereceğine inandığım için iki sergimin de gelirini engelli Yunan çocuklarına bıraktım. Yunan sanatseverlerin bu mesajı çok güzel bir şekilde aldıklarını ve uzattığım dostluk elini içtenlikle sıktıklarını gördüm. Bu açıdan her iki sergimin de amacına ulaştığını söyleyebilirim. Türkiye ve Yunanistan aynı coğrafyada yaşayan, birçok ortak kültürel değerde buluşan iki ülke. Yunanistan’ın ve Türkiye’nin ortaya çıkaracakları sinerjinin iki ülkenin de yarınları için büyük önem taşıyacağını düşünüyorum. Bu bağlamda her iki ülkede de siyasi erk sahiplerine, kanaat önderlerine, aydınlara önemli görevler düştüğüne inanıyorum. Ben de kendi adıma bu görevi yerine getirmeye çabalıyorum. İki komşu ülke arasındaki dostluğu pekiştirmeye yönelik çabalarım, çalışmalarım devam edecek. Sergimin açılışına bizzat katılma nezaketini göstererek bana güç ve destek veren Atina-Pire Başkonsolosumuz Sayın İsmail Sefa Yüceer’e, Booze Cooperativa’nın sahibi değeri dostum Nicholas Louvros’a ve her iki sergime de yoğun ilgi gösteren Yunan sanatseverlere çok teşekkür ederim’’
Oral’ın “Hayattan Yansıyanlar” adını taşıyan sergisi bir hafta daha Atina’da, Booze Cooperativa Kültür Merkezi’nde açık kalacak. Sergide Oral’ın Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çektiği 65 fotoğraf yer alıyor.