Gündem Türk Hava Kurumu’na ‘helikopter’ baskını

Türk Hava Kurumu’na ‘helikopter’ baskını

29.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

THK Başkanı Osman Yıldırım ve oğlu Emre Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi, ‘rüşvet’ ve ‘haksız kazanç temini ile mal edinme’ iddialarıyla gözaltına alındı

Türk Hava Kurumu’na ‘helikopter’ baskını

Türkiye’nin en köklü kurumları arasında yer alan Türk Hava Kurumu (THK) polis baskınıyla sarsıldı. THK Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, oğlu Emre Yıldırım ile kurum yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın, THK’nın bir süre önce uluslararası bir helikopter firmasından satın aldığı 6 adet helikopterle ilgili olduğu öğrenildi. Şüphelilerin “rüşvet” ve “haksız kazanç temini ile mal edinme” iddialarıyla suçlandıkları öğrenildi.
Milliyet’in aldığı bilgilere göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Alper Saylan’ın koordinesinde, Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu’nca gerçekleştirilen 6 adet helikopterin alımında usulsüzlük yapıldığı yönündeki bilgiler üzerine harekete geçti. Söz konusu bilgilere ilişkin çalışmalarını tamamlayan savcılık, dün operasyon başlattı.

Eşzamanlı operasyon
Düzenlenen operasyonda Yıldırım ve oğlu Emre Yıldırım ve Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şüpheli olan 2 kişinin ise adreslerinde bulunamadığı ve halen arandıkları öğrenildi. Polis gözaltılarla birlikte eşzamanlı olarak Sıhhiye’deki THK Genel Merkezi, Etimesgut’taki Gökçen Havacılık binalarıyla şüphelilerin ev ve ofislerinde arama yaptı. Aramalarda bilgisayarların harddisklerine ve bazı belgelere el konulduğu öğrenildi.