Ankara TÜRK-İŞ 22. OLAĞAN GENEL KURULU

TÜRK-İŞ 22. OLAĞAN GENEL KURULU

03.12.2015 - 13:43 | Son Güncellenme:

.

TÜRK-İŞ 22. OLAĞAN GENEL KURULU

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “24’üncü Dönem Meclisi’nin bize bir sözü vardı. ‘Meclis Anayasa’yı değiştirecek’, sözünü yerine getirmedi. Bu dönem talebimiz bir Anayasa değişikliği yapılsın, bu 80’den kalma, kullanılamayacak durumda olan Anayasa değişsin ki önümüzü görebilelim” dedi.
Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Türk-İş Genel Başkanı Atalay, “Bu sene güzel bir kamu sözleşmesi imzaladık, belki mükemmel değil ama güzel bir kamu sözleşmesi imzaladık. Düşük ücretleri belli bir seviyeye çektik. Özellikle vergi birimleriyle ilgili sıkıntılarımız var. Sene başında aldığımız zam yıl ortasından sonra eriyor, bir işe yaramıyor. Bununla ilgili önümüzdeki dönemde bu konunun bir daha gündeme gelmesiyle ilgili çalışma yapılmasını talep ediyorum” dedi.
İşçi emeklilerinin maaşları hakkındaki taleplerini dile getiren Atalay, “Bu ülkede emekliler var. Hepimiz oraya gideceğiz, emekli olacağız. Memur emeklileri 2 yılda bir memur zammından istifade ediyorlar ama işçi emeklileri de kamu sözleşmelerinde her 2 yılda bir yapılan zamdan istifade etmeleri gerektiğini ifade ediyoruz. Taleplerimizden bir tanesi de bu” şeklinde konuştu.
“KİŞİYLE İLGİLİ CEZALARA DA İNDİRİM OLMASIN”
Kadına şiddet konusunda alınması gereken tedbirlere değinen Atalay, “Kadına şiddetle ilgili son 5 yılda ülkemizden bin 134 tane kadınımız şiddete mağdur kalıp rahmetli oldular. Bununla ilgili Türk-İş olarak her platformda kanaatimizi ifade ediyoruz. Devlet kendisiyle ilgili cezaları gözden geçirsin ama kişiyle ilgili cezalara da indirim olmasın. Ne hak ediliyorsa o ceza verilsin ki bu meseleler son bulsun, bu meseleler önlensin” değerlendirmesinde bulundu.
“Bu ülkede GDO’lu ürünlerle ilgili zehirlenmeye devam ediyoruz” diyen Atalay şöyle devam etti:
“Altı ayda büyümesi gereken pirinci bir buçuk ayda büyütüp bize yedirmeye devam ediyorlar. Gelişmiş ülkeler kendi kullanmadığını bize yollamaya gayret ediyor. Bununla ilgili sendikalar, kitle örgütleri üzerine düşeni yapmak zorunda. Ekilebilir arazimizin 3’te 1’ini ekiyoruz. Tarım arazilerine inşaatlar yapılmaya devam ediliyor.”
“80’DEN KALMA, KULLANILAMAYACAK DURUMDA OLAN ANAYASA DEĞİŞSİN”
Anayasa’nın değişmesi yönündeki taleplerini dile getiren Atalay şu ifadeleri kullandı:
“Ocak 2011’de Anayasa platformu kuruldu. Bu salonda bulunan kitle örgütlerinin büyük bir bölümü onun içindeydi, bende onun içindeydim. 13 vilayete gittik, 6 bin 500 kişiyle görüştük, 15 bin evrak hazırladık. Onu Meclis Başkanı’na teslim ettik. 24’üncü Dönem Meclisi’nin bize bir sözü vardı. ‘Meclis Anayasa’yı değiştirecek’, sözünü yerine getirmedi. Bu dönem talebimiz bir Anayasa değişikliği yapılsın, bu 80’den kalma, kullanılamayacak durumda olan Anayasa değişsin ki önümüzü görebilelim."

Yazarlar