Gündem Türk kameramana basın özgürlüğü ödülü

Türk kameramana basın özgürlüğü ödülü

06.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de bu yıl 7’ncisi dağıtılan Uluslararası Medya Ödülleri’nde bir Türk kameraman da onurlandırıldı

Türk kameramana basın özgürlüğü ödülü

BBC Arapça için gittiği Libya’da mart ayında kaçırılarak dayak yiyen ve diğer tutukluların işkencelerine şahit olmak zorunda bırakılan kameraman Göktay Koraltan, iki meslektaşı Feras Killani ve Chris Cobb-Smith ile ‘Özel Basın Özgürlüğü’ ödülüne layık görüldü.

Ahmet Şık’a ithaf etti
Koraltan ve meslektaşlarına verilen ödülün gerekçesi “Bu gazetecilerin cesareti ve çalışmaları Ortadoğu’nun değişen ortamında barış ve anlayış ortamı yaratıyor” sözleriyle tarif edildi. İngiltere’de yaşayan Koraltan, Milliyet’e yaptığı açıklamada, ödülünü tutuklu gazeteci Ahmet Şık’a ithaf ettiğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Basın özgürlüğüne yönelik tehdit bugün maalesef yalnızca savaş bölgeleriyle sınırlı değil. Türkiye’de son dönemde yaşananlar, birçok meslektaşım gibi beni de kaygılandırıyor. Mesleğe yeni atıldığım yıllardan bu yana saygıyla izlediğim bir gazetecinin, Ahmet Şık’ın bugün gördüğü muamele karşısında önce bir insan, sonra bir gazeteci olarak utanç duyuyorum. Ben Libya’da yalnızca 21 saat özgürlüğümden mahrum bırakıldım. Ahmet Şık’ın tutukluluk halinin daha kaç saat, gün, ay, hatta yıl süreceğini bilmiyorum. Aldığım bu ödülü, aynı mesleği yapıyor olmaktan gurur duyduğum Ahmet Şık’a ithaf ediyorum.”