Teknoloji Türk milyoner satın aldığı aracı kullanamayınca parasını geri istedi

Türk milyoner satın aldığı aracı kullanamayınca parasını geri istedi

26.01.2018 - 13:06 | Son Güncellenme:

İsviçre’de yaşayan emlak kralı Tufan Kalman, Londra’daki bir araba satış bayisinden aldığı 3.4 milyon dolarlık aracı satış belgelerindeki bir sorun yüzünden kullanamadı ve parasını geri alabilmek için dava açtı.

Türk milyoner satın aldığı aracı kullanamayınca parasını geri istedi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Sipariş üzerine özel üretilen İtalyan spor otomobilden şu anda piyasada sadece 13 tane bulunuyor. Kalman, araçtan sipariş vermiş ve geçtiğimiz yıl Şubat ayında Pagani Zonda 760 Coupe için 3,4 milyon dolar ödemişti. Fakat Kalman parasını geri istiyor çünkü İsviçre’de arabasını yasal olarak kullanması yasak. Çünkü bayilik araç için Birleşik Krallık kayıt belgelerini Kalman’a vermedi.

Kalman, Londra Park Royal’de bayisi olan Pagani UK Ltd.’ye parasını geri alabilmek için Yüksek Mahkeme aracılığıyla dava açtı. Açıklanan resmi yazıda "Birleşik Krallık orijinal kayıt belgeleri olmadan, Kalman arabayı İsviçre'de tescil edemiyor, bu nedenle araba kullanılamıyor. Pagani UK Ltd. ne kayıt belgelerini teslim etti ne de satın alma bedelini geri ödedi." Yazıyor. Kalman, geçen yılın Kasım ayından bu yana yüzde 8 oranında faiz talep ediyor ve poundun düşen değeri nedeniyle parasının Euro olarak ödenmesini istiyor.

Haberin Devamı

Pagani UK Ltd'nin bu davaya karşı savunması mahkeme tarafından sağlanamadı ve söz konusu iddialar henüz yargıç önünde görüşülmedi.