Ege Türk mutfağına yeni güç

Türk mutfağına yeni güç

23.03.2018 - 01:04 | Son Güncellenme:

Gastronomide fark yaratan profesyonel aşçılar, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği’ni (İZPAD) kurdu.

Türk mutfağına yeni güç

GASTRONOMİDE fark yaratan profesyonel aşçılar, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği’ni (İZPAD) kurdu. Yeni kurulan İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği’nin üyeleri tanışma toplantısında biraraya geldi. Onursal başkanlığını mesleğe 50 yılını veren ve Hayrettin Meydan’ın yaptığı İZPAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Akşit, kısa süre önce kurulmalarına karşın büyük ilgi gördüklerini ve yüzün üzerinde üye ile yola çıktıklarını söyledi.
Akşit, “Gençlerimize mutfağımızı sevdirmek istiyoruz ama bu tek hedefimiz değil. Mutfak, dünyanın en iyi tanıtım aracıdır. Türkiye’yi ve içinde bulunduğumuz coğrafyanın Egemizin, İzmirimizin mutfağını yurtdışında doğru şekilde tanıtılması için çok özel projelerimiz var” diye konuştu.