Gündem Türk obüsleri DAEŞ mevzilerini bombaladı

Türk obüsleri DAEŞ mevzilerini bombaladı

28.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye sınırını DAEŞ’ten temizlemek amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab’a doğru ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri Havahöyük ve Taşlıhöyük köylerini DAEŞ’ten almak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Türk obüsleri  DAEŞ mevzilerini bombaladı

Son iki gündür sınıra konuşlandırılan obüsler bölgedeki DAEŞ mevzilerini bombalıyor.
Yerel kaynaklar son iki gündür TSK destekli ÖSO güçlerinin bölgeye askeri sevkiyat yaptığını belirterek DAEŞ’in yerleştirdiği mayın ve tuzaklama nedeniyle kara operasyonunun temkinli bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti. Mayın ve tuzaklamalar nedeni ile sınır hattına yerleştirilen obüslerle Havahöyük, Taşlıhöyük, Belve, Kerbiçli ve Çatalköyleri yoğun bombardıman altına alındığı öğrenildi. Mayın ve tuzaklamaların temizlenmeye başlandığı kara operasyonunun yakında başlayacağı belirtildi.
Uçaksavar imha
TSK destekli ÖSO güçlerinin Kefer Kalbin cephesinde PYD-YPG’ye ait milimetrelik uçaksavar yüklü bir aracı imha ettiği, araçta bulunan PYD-YPG militanının etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Ayrıca yerel kaynaklar İran’ın Devrim Muhafızları’nın PYD-YPG’ye silah yaptığı iddiasında bulundu.

Yazarlar