Adıyaman Türk Polis Teşkilatı'nın Parkaları Adıyaman'da Üretiliyor

Türk Polis Teşkilatı'nın Parkaları Adıyaman'da Üretiliyor

28.04.2018 - 12:19 | Son Güncellenme:

Kahta ilçesinde faaliyet gösteren tekstil fabrikası, Emniyet Genel Müdürlüğünün parka ihalesini alarak polis ve bekçi üniformalarını dikiyor

Türk Polis Teşkilatının Parkaları Adıyamanda Üretiliyor

ADIYAMAN (AA) - Türk Polis Teşkilatı'nın kıyafetleri Adıyaman'da üretiliyor.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahta Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin metrekare kapalı alanı ile hizmete açılan Karahan Tekstil, Emniyet Genel Müdürlüğünün parka ihalesini alarak, polis ve bekçi üniformalarını dikiyor.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Işık ile Kahta Organize Sanayi Bölgesi'nde Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne üniforma diken Karahan Tekstil'de incelemelerde bulundu.

Kalkancı, yaklaşık 200 çalışanı ile Kahta ilçesinin ekonomik ve sosyal yapısına katma değer sağlayan Karahan Tekstil'i ziyaretinde, polis ve bekçi kıyafeti üretimi yapan işletmenin üretim bantları, günlük üretim kapasitesi ve üretim aşamaları hakkında firma sahibi Osman Karahan'dan bilgi aldı.

Haberin Devamı

İşletmenin günlük üretim kapasitesi hakkında Vali Kalkancı'ya bilgi veren Karahan, "Genel olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığının düzenlemiş olduğu ihaleleri alarak, talep edilen nitelikte tekstil ürünlerinin dikimini yapıyoruz. Şu anda yaklaşık 200 çalışanımızla polis ve bekçi kıyafetlerini dikiyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet, Karahan Tekstil firmasındaki incelemelerinin ardından Kahta Organize Sanayi Bölgesi'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hibe desteği ile kurulan Doktor Nar markası ile üretilen "Nar Eşkisi Üretim Tesisi" ile Kahta Tarım Kredi Kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren Sert Kabuklu Kuruyemiş İşletme ve Paketleme Tesisini gezerek incelemelerini tamamladı.