Gündem Türk Robotik Takımı’na Finlandiya’dan ödül

Türk Robotik Takımı’na Finlandiya’dan ödül

23.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Özel Erkan Ulu Okulları ortaokul öğrencilerinden oluşan robotik takımı Unforget2ables, Finlandiya’nın Riihimäki şehrinde düzenlenen VEX IQ Challenge Robotik Yarışması’ndan Jüri Özel Ödülü ile döndü.

Türk Robotik Takımı’na  Finlandiya’dan ödül

Takım çalışmasındaki disiplinleri, katılımcı takımlar arasındaki uyumlu örnek davranışları ve yarışma robotlarındaki nitelikli performans bütünlüğü kapsamında değerlendirilen öğrenciler, ödülü Finlandiya Basketbol Birliği (FIBA) Başkanı Zitting Antti’den aldı.

Haberin Devamı

Avrupa’daki üst düzey robotik takımlarını bir araya getiren turnuva kapsamında, dikdörtgen bir alanda robotlarla oynanan oyunlarda, robotların kabiliyetleri ile takımların robot kontrol ve programlama becerileri sınandı. Başarılı bir yarışma sergileyen Özel Erkan Ulu Okulları Robotik Takımı’nın mentorluğunu üstlenen bilişim teknolojileri öğretmeni ve eğitim teknolojileri uzmanı Meltem Öksüz Karagöz, elde edilen sonuçla ilgili şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin hayatlarının ve hayallerinin bilişim dersleriyle yeni boyutlar kazanması, gelecek için gerçekten değerli bir yatırım. Öğrenciler, kodlama dersiyle oynamak istedikleri oyunları nasıl yazacaklarını öğrenirken robotik teknolojileri dersiyle de donanım yeteneklerini geliştiriyorlar.”