Ekonomi Türk Telekom ‘yerli girişim’ avına çıktı!

Türk Telekom ‘yerli girişim’ avına çıktı!

16.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak için kolları sıvadı. Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi kurmak için yola çıkan firma, ana operasyonları ile sinerji yaratabilecek alanlarda yerli teknoloji geliştiren girişimci şirketlerini kendi kaynakları ile destekleyerek büyümelerine yardımcı olmayı ve ekonomi için değer yaratmayı hedefliyor.

Türk Telekom ‘yerli girişim’ avına çıktı

Ortak da olacak

Haberin Devamı

Girişimlere çoğunluğu ayni sermaye desteği olmak üzere, Türk Telekom kaynaklarını kullandırarak ortak olacak olan Türk Telekom’un Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi, grubun ana operasyonlarını destekleyecek girişimler ile birlikte 5G, yazılım tanımlı ağlar, nesnelerin interneti, akıllı şehirler ve yapay zeka gibi teknolojilerine imza atabilecek. Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, dünyadaki örnekleri gibi ayrı bir tüzel kişiliği olan bu şirketle büyüme potansiyeli gördükleri ve kendi iş modelini kanıtlamış olan başlangıç aşamasındaki veya orta kademedeki ölçeklenebilir girişimlere kendi kaynaklarını kullandırma yöntemiyle yatırım yapıp ortak olacaklarını söyledi. Er, “Hem küçük şirketleri büyütecek hem de Türk Telekom’a değer katacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ekosisteme büyük katkı

Fırat Yaman Er, Türkiye’nin girişimciliğin merkezi olabilecek ciddi bir potansiyel taşıdığına inandığını da vurgulayarak, şunları söyledi:

“Hükümetin girişimciliğin gelişmesi için sağladığı vergi teşvikleri neticesinde Türkiye cazip bir girişimcilik merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Türk Telekom olarak biz de girişimcilik alanına yaptığımız yatırımlarla ülkemizden küresel düzeyde faaliyet gösteren inovatif markaların, milyar dolarlık girişimlerin çıkmasına destek olacağız.”

“Türk Telekom grubu olarak 2013 yılında start-up hızlandırma programı olan Pilot programını geliştirdik ve bugüne kadar 45 projeye toplamda 2 milyon TL nakit desteği sağladık” diyen Er, “Girişimlerimize, dünyanın lider teknoloji şirketleri ve yatırım ağları da dahil olmak üzere birçok önemli kurum ve kuruluştan oluşan bir network’e erişebilme fırsatının yanında nakit desteği ve Türk Telekom’’la iş ortağı olma fırsatı sunuyoruz. Girişim ekosisteminin tamamına etki eden bu destekleri artıracağız” ifadelerini kullandı.

5G ile yapay zeka!

Er, Kurumsal Girişim Sermayesi’nin yatırım yapacağı alanlarla ilgili de, “Kurumsal Girişim Sermayesi şirketimizle, hem firma, hem müşterilerimiz hem de Türkiye için pek çok inovasyon ve başarının kapılarını açacağımıza inanıyoruz. Girişim sermayesi şirketi aracılığıyla potansiyel gördüğümüz Türk Telekom’un ana operasyonları ile sinerji yaratabilecek her alandaki parlak girişimlere katkı sağlayabileceğiz. Ana operasyonlarımızı destekleyecek girişimlerden, 5G’ye, akıllı şehirlerden yapay zekaya kadar birçok farklı alanda geleceğin teknolojilerine imza atabileceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İş fikirlerine destek

Türk Telekom, Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi ile yüksek teknolojili ve katma değerli ürün ve hizmet üreten küçük girişimlere iş fikirlerini kurumsal bir gücü arkasına alarak hayata geçirme imkânı sağlayacak. Türkiye çapına yayılmış altyapısını, dağıtım kanallarını, abone tabanını, pazarlama gücünü ve ‘know how’ birikimini de girişimlerin kullanımına açacak.