Gündem Türk timi Nepal'de

Türk timi Nepal'de

27.04.2015 - 14:03 | Son Güncellenme:

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) 26 kişiden oluşan arama kurtarma timi, son 80 yılın en şiddetli depremi ile sarsılan Nepal'da arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarını Nepal'in başkenti katmandu yakınlarındaki Pukhulachi bölgesinde sürdüren Türk ekibi, bir enkazda üç kişinin cansız bedenine ulaştı.

Türk timi Nepalde

Deprem ile sarsılan Nepal'e, aradaki mesafeye rağmen yardım ekibini hızla ulaştıran ülkelerden biri Türkiye oldu.
AFAD'ın koordinasyonunda 26 kişilik Türk timi, dün Nepal'in başkenti Katmandu'ya ulaştı. Türk arama kurtarma ekibi, çalışmalarını Nepal’in başkenti Katmandu’daki bina enkazlarında sürdürüyor. Nepal'deki deprem sonrası bölgeye ulaşan ilk arama kurtarma ekiplerinden biri olan AFAD ekibi, dün Kathmandu havalimanından şehre giden yolda karşılaştığı enkazda durarak derhal arama kurtarma operasyonuna girişmişti. Türk ekibi, bugün de bir enkazda üç cansız bedene ulaştı.

Haberin Devamı

Başbakanlık AFAD'ın koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı UMKE'den 10, Kızılay’dan bölgedeki ekiplerine ilave olarak 4, GEA’dan 15 ve İHH’dan 13 kişilik ekipler de Katmandu’da çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başbakanlık AFAD, Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, Nepal'deki durumu yakından takip ediyor.