Gündem Türkan Saylan ödülleri Cemali ve Tosuner’in

Türkan Saylan ödülleri Cemali ve Tosuner’in

21.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri önceki akşam Kadıköy Süreyya Operası’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu

Türkan Saylan ödülleri Cemali ve Tosuner’in

Sanat alanında, edebiyat dalında “çocuk romanı”, bilimsel araştırma dalında “ilköğretim eğitimi” alanlarına ayrılan 1. Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri töreni “Hep Işığa Doğru” adlı Türkan Saylan belgeselinin gösterimiyle başladı. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Dr. Erdal Atabek, Nuran Direk, Prof.Dr. Üstün Ergüder, Prof. Dr. İsa Eşme, Prof. Dr. İpek Gürkaynak’tan oluşan bilim ödülü seçiciler kurulu, ilköğretim eğitimi alanı için gönderilen yapıtlar arasında ödüle değer eser bulunmadığına karar verdiği için bu yıl, bu alanda ödül vermedi.
Prof. Dr. Aysel Çelikel, Yusuf Çotuksöken, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Doğan Hızlan, Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu, Prof. Dr. Sedat Sever’den oluşan sanat ödülü seçici kurulu, Sanat Alanı Ödülü’nü “Ankaralı” romanıyla Zeynep Cemali’ye verdi. 2009 yılında yaşamını yitiren Cemali’nin ödülünü oğlu Kerem Aktan aldı. Seçici Kurul Özel Ödülü ise “Arda’nın Derdi Ne?” adlı romanıyla Necati Tosuner’e verildi.