Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi, Mimarisiyle Dikkat Çekiyor

Türkan Şoray Kültür Merkezi, Mimarisiyle Dikkat Çekiyor

04.09.2018 - 14:36 | Son Güncellenme:

.

Türkan Şoray Kültür Merkezi, Mimarisiyle Dikkat Çekiyor

ANTALYA (AA) - Antalya'da yapımı devam eden, sinema sanatçısı Türkan Şoray'ın adını taşıyan kültür merkezi, mimarisiyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 17 milyon 849 bin lira yatırımla hayata geçirilen Türkan Şoray Kültür Merkezinin temeli geçen yıl temmuz ayında atıldı. Projesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile düzenlenen yarışmayla hazırlanan kültür merkezi, mimarinin kamusal bir bakışla yorumlandığı bir çalışma olarak ortaya çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 3 bin 353 metrekare alan üzerine kurulu merkezin 9 bin 637 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu belirtti.

Merkezde 677 koltuk kapasiteli çok amaçlı salon, 5 atölye, etkinlik amfisi, restoran ve sanat sokağı bulunduğunu kaydeden Uysal, büyük bölümü yeraltında olan merkezde ayrıca otopark, enstrüman ve sahne depoları, orkestra, prova, aksesuar, yönetim odaları, kulis, atölye, fuaye-sergi salonu, sanat sokağı ve sosyal etkinlik terasının da bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Türkan Şoray Kültür Merkezinin bir sahne ve gösteri sanatları merkezi olmanın ötesinde Antalyalıların buluştuğu bir kamusal mekan olacağını aktaran Uysal, şunları kaydetti:

"Gerek merkezin önünde yer alan park alanı ve gerekse yapı için tercih ettiğimiz alanın kent yaşamındaki merkezi konumuyla bu özelliği Türkan Şoray Kültür Merkezine kazandırabildiğimizi düşünüyorum. Burası sadece gösterim saatleri canlı olan, sonrasında kapılarını kent sakinlerine kapatan bir yer olmayacak. Kültürel ve sanatsal aktivitelerle dolu, ya da gün içinde kentin yoğunluğuna bir ara vermek isteyen herkesin gelip kendine dair bir şeyler bulabileceği bir yer olacak. Türkan Şoray Kültür Merkezi, estetiğin, inceliğin, kültür ve sanatın merkezi olmasının dışında, yapı kütlesi olarak da çevreyi bloke etmeyen, konutları gölgelemeyen nitelikte."