Gündem Türkiye 6 şehidine ağladı

Türkiye 6 şehidine ağladı

26.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van’da PKK’lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan biri binbaşı 6 asker dün son yolculuklarına uğurlandı...

Türkiye  6 şehidine  ağladı

Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde PKK’lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur, Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş, Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül, Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz dün düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandılar.

Haberin Devamı

Van’daki askeri törende şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün eşi Zeynep Sarıgül sinir krizleri geçirdi. Şehidin oğlu Malik Atakan Sarıgül, babasının tabutuna sarılarak ağlarken, kızı gözyaşlarına boğuldu.

Minik Demiralp yürek burktu

Şehit Binbaşı Cesur’un minik oğlu Demiralp’in törende “Bak baban geliyor” sözleri üzerine babasının tabutunu parmağı ile gösterip “Gel, gel, gel” demesi herkesi duygulandırdı. Van’da düzenlenen iki ayrı törenin ardından şehitler binlerce kişinin katıldığı törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

Türkiye  6 şehidine  ağladı

Şehit Binbaşının eşi Seda Cesur güçlükle ayakta durabildi.

Şehit Binbaşı Cesur’un cenazesi önce eşinin bulunduğu Konya’ya getirildi. Seda Cesur, 1.5 yaşındaki oğlu Demiralp’i de alarak uçağa binmesinin ardından şehidin naaşı, defnedileceği Muğla’ya uğurlandı.

Haberin Devamı

Son sözlerini eşine söyledi

Milas-Bodrum Havalimanı’nda oğlunun cenazesini bekleyen anne Feriştah Cesur, gözyaşı döküp cenazeye sarıldı. Şehidin cenazesi daha sonra Kurşunlu Cami’ne götürülerek, Menteşe Şehir Yeni Mezarlığı’ndaki Şehitliğe defnedildi. Şehit Cesur’un operasyona gitmeden önce eşini arayarak, ‘Telefonu açamazsam merak etme’ diye son sözlerini söylediği öğrenildi.

5 gün önce tayini çıkmıştı

Şehit Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş’ın (26) cenazesi de helallik alınması için ilk olarak memleketi Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki babaevine getirildi. Bu sırada anne Elif ile baba Abdülmutalip ve beş aylık hamile eşi İpek Tıraş gözyaşı döktü. “İbrahim beni bırakıp nereye gidiyorsun?” diye feryat eden İpek Tıraş’ı yakınları güçlükle ayakta tutabildi. Yaklaşık yedi bin kişi katıldığı törende oğlunun tabutunu öpen anne Tıraş, “Ana sütüm helal olsun sana” diyerek ağladı. Şehit Astsubay Tıraş, daha sonra Nurdağı Mezarlığı’ndaki şehitliğe gözyaşları içinde defnedildi. Şehit Tıraş’ın 5 gün önce tayininin Kahramanmaraş’a çıktığı öğrenildi.

Türkiye  6 şehidine  ağladı

Şehit Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş memleketi Gaziantep’te 7 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

24 Temmuz’da düğünü vardı

Şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen’in cenazesi askeri uçakla Kapadokya Havalimanı’na getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından Türkmen’in cenazesi karayoluyla memleketi Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine uğurlandı. Şehidin cenazesi helallik alınması için Savat Mahallesi’ndeki Çayırbağ Çiftliği’nde yaşayan babaevine getirildi. Anne Zöhre Türkmen, evin önünde “Ben seni böyle karşılamak istemiyordum. Muradın gözünde kaldı Emrem. Seni öpmelere kıyamıyordum kuzum” diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Şehit Türkmen 10 bin kişinin katıldığı katıldı. Şehit Türkmen’in naaşı, kılınan namazın ardından Aydınlar Mezarlığı’nda tekbirler arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidiniki hafta önce nikah kıydığı ve 24 Temmuz’da düğün yapacağı belirtildi. Şehidin eşi Hacer ile annesi Zehra ve babası Emin Türkmen de sürekli gözyaşı döktü.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün (43), cenazesi Van’dan helikopter ile Bitlis’in Ahlat ilçesine getirildi. Daha sonra da törenin düzenleneceği İkikubbe Camisi’ne götürüldü. Cami önündeki törene katılan şehidin eşi Zeynep Sarıgül, oğlu Melik Atakan, kızı ve kardeşi Suat Sarıgül ile birlikte tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kılınan namaz ve okunan duaların ardından şehit Sarıgül gözyaşları arasında toprağa verildi. Geçici görevle Van Çaldıran ilçesinde Jandarma Trafik görevlisi olan Şehit Sarıgül’ün emekliliğine kısa bir süre kaldığı, tayininin de İzmir’e çıktığı belirtildi.

Haberin Devamı

5 bin kişi uğurladı

Şehit Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz’un (24) cenazesini de Çarşamba Havalimanı’nda gözyaşlarıyla karşılandı. Törene Samsun Valisi İbrahim Şahin ile baba Avni, annesi Hatun Kaygusuz ile haberi aldığında sinir krizi geçiren şehidin 6 aylık eşi Mafiye Kaygusuz, 3 erkek kardeşi ve diğer yakınları karşıladı. Şehidin kardeşleri cenazesinin uçaktan indirilmesinin ardından tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Kaygusuz’un cenazesi yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Türkiye  6 şehidine  ağladı

Şehit Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz’un cenazesi havalimanında gözyaşlarıyla karşılandı.

Haberin Devamı

‘Oğlumu kurban ettiler’

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci’nin (31) cenazesi memleketi Amasya’nın Merzifon ilçesine askeri uçakla getirildi. Aynı uçakla gelen şehit annesi Nilgün Demirci (55) salonda yakınları tarafından karşılanırken “Aslan gibi oğlumu teröre kurban ettiler. Bir çocuğuma bakamadılar. Terör laneti öldürdü, parçaladı benim oğlumu” diyerek feryat etti. Şehidin babası Nadir Demirci ve 1 yıl önce evlendiği eşi Songül Demirci (28) de aynı uçakla geldi. Eşinin askeri montunu giyen Songül Demirci de “Aşkım ben seni böyle mi karşılayacaktım” diyerek gözyaşı döktü. Baba evinde helallik alınması sonrası şehit Demirci’nin cenazesi Dönertaş Camisi’ne götürüldü. Şehidin cenazesi burada kılınan namazın ardından Merzifon Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.