Gündem Türkiye’deki ilk Bitcoin gasbı!

Türkiye’deki ilk Bitcoin gasbı!

16.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da beş kişilik çete  kendilerine polis süsü vererek bir iş adamını kaçırıp, 11 milyon lira değerinde sanal para ‘Bitcoin’ gasp etti.

Türkiye’deki ilk Bitcoin gasbı

İş adamının şikayetiyle yakalanan gaspçıların paraları gece aleminde harcadığı tespit edildi. Polise başvuran bir iş adamı, kaçırıldığını, dövülerek alınan şifreleriyle hesaplarının boşaltıldığını söyledi. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, üç kişinin takip ettikleri iş adamını aracından indirip zorla bir minibüse bindirdiklerini tespit etti.

Haberin Devamı

11 milyon değerinde

Çetenin minibüste 8 saat tuttuğu iş adamından silah zoruyla şifrelerini öğrenip, hesabından 11 milyon lira değerinde sanal para 450 Bitcoin aldıkları, sonra iş adamını bırakıp kaçtıkları belirlendi. Polis ekipleri, Esenyurt, Bağcılar ve Küçükçekmece’de yaptıkları baskınlarla çete üyeleri G.S., İ.Ö., U.K., G.S. ve S.Ö.’yü yakaladı. Çete elebaşı İ.Ö.’nün gasptan hapis yattığı cezaevinden firar ettiği, G.S.’nin ise yine gasptan30 yıl hapis cezası bulunduğu anlaşıldı. İ.Ö.’nün gasp ettikleri 450 Bitcoin ile gece alemlerine katıldığı, sevgilisine bir kulüpte evlenme teklif ettiği öğrenildi. Çetenin çökertilmesinde, İ.Ö.’nün gece alemlerinin görüntülerini sosyal medyada paylaşmasının etkili olduğu bildirildi. Çetenin bir süre önce de Esenler’de 3 ayrı kişiden Bitcoin üretmek için kullanılan Mining cihazlarını gasp ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı