Gündem Türkiye’den Peşmergeye askeri teçhizat

Türkiye’den Peşmergeye askeri teçhizat

31.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak Kürdistan Bölgesi yönetimi ile Türkiye arasında ekonomik, sosyal ve kültürel alandaki ilişkiler, yapılan askeri yardımlarla doruğa çıktı. Kobani’de yaşananların ardından peşmergenin geçişine izin verilmesinin ardından Türkiye, askeri eğitim yardımının yanı sıra peşmergeye askeri teçhizat ve donanım yardımında da bulundu. Rudaw’ın flaş olarak duyurduğu habere göre, Türkiye, peşmerge güçlerine eğitim desteğinin yanı sıra askeri teçhizat ve donatım yardımında bulundu.

Türkiye’den Peşmergeye askeri teçhizat


Son yıllarda Türkiye ile Kürt yönetimi arasında kurulan olumlu ilişkiler Türkiye’ye petrol hattının döşenmesi, Kürt petrolünün uluslararası piyasaya pazarlanması ile üst seviyelere taşınmıştı. IŞİD’in Kobani’yi işgal etmesi sonrasında destek amacıyla bölgeye peşmerge güçlerinin sevk edilmesi ve silah dahil askeri yardım malzemelerinin Kürt yönetimine aktarılması ilişkilerin ısınmasını sağlamıştı.

Haberin Devamı

Deskemten dolayı teşekkür
Kerkük, Musul ve Şengal bölgesinde İŞİD ile savaşan peşmerge ordusunun teçhizat ve donanım ihtiyaçları da Türkiye tarafından karşılandı. Askeri yardım, Türkiye’den Federal Kürdistan Bölgesi’ne gönderilen TIR’lar aracılığı ile sağlandı. Bölgeye TIR’lar ile gönderilen yardımın miktarı konusunda bilgi verilmedi. Peşmerge Bakanlığı, Türkiye’nin her alanda kendilerine verdiği destekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Yazarlar