Gündem Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 70 yaşında

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 70 yaşında

12.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), önceki akşam düzenlenen bir törenle 70’inci kuruluş yıldönümünü kutladı. Törende TGC’nin yaşayan ilk 20 üyesine şükran plaketi verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  70 yaşında

TGC 70’inci, sivil toplum gazetesi olarak yola çıkan Cemiyet’in günlük yayın organı Bizim Gazete 22’inci, Basın Müzesi ise 28’inci yılını kutladı. Cağaloğlu’nda bulunan Gazeteciler Restoranı’nda Cemiyet’in yaşayan ilk 20 üyesi için şükran plaketi töreni düzenlendi. Törenin açılışı konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Gazeteciliğin onurunu, düşünce ve ifade özgürlüğünü, korumak için mücadele veriyoruz. Gazetecilik zor günlerden geçiyor. Yalnız gazeteciler değil, üniversitelerde de bugün sıkıntı var. Ama ben umutluyum. Nasıl olsa siyasetçiler gidecek, gazetecilik hep dimdik ayakta kalacak” diye konuştu. Törende daha sonra Cemiyet’in yaşayan ilk üyeleri için şükran törenine geçildi. Milliyet gazetesi yazarı Sami Kohen ile Hıfzı Topuz, Nuyan Yiğit, Halit Kıvanç, Sedat Ağralı, Erdoğan Arıpınar, İzzet Sedes, İhsan Onur’a, şükran plaketleri, TGC kurullarının üyeleri tarafından sunuldu. Milliyet Gazetesi yazarı Sami Kohen, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bu aldığım plaket, benim için çok değerli. Çok teşekkür ederim. Gazetecilik bir tutkudur. Çok genç yaşta yaşadım bu tutkuyu. Gazeteci olmak için her şeyi göze aldım. Çok genç yaşlarda gazeteciliği, hatta hangi alanda çalışmak istediğimi bile kararlaştırmıştım. 62 yıldır Milliyet’teyim. Mesleğimi sürdürmeye devam ediyorum.”