Sivas Türkiye Görme Engelli Yüzme Milli Takımı, Sivas'ta Kamp Yapıyor

Türkiye Görme Engelli Yüzme Milli Takımı, Sivas'ta Kamp Yapıyor

07.04.2017 - 13:37 | Son Güncellenme:

.

Türkiye Görme Engelli Yüzme Milli Takımı, Sivasta Kamp Yapıyor

Türkiye Görme Engelli Yüzme Milli Takımı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Olimpik Yüzme Havuzu’nda kamp yapıyor. 27 sporcunun ve 5 antrenörün katıldığı kampta görme engelli sporculara ilk kez bilimsel test uygulaması da yapılacak.
15 Temmuz Şehitleri polikliniği de gerekli sağlık taramaları yapılan sporcuları CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız karşıladı. İlk antrenmanlarına çıkan sporcuların oldukça heyecanlı oldukları görüldü.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen,"Türkiye Görme Engelliler Yüzme Takımı’nın kamp yeri olarak üniversitemizi seçmesi bizler için sevindirici bir olay. Antrenörlerimize, federasyonumuza çok teşekkür ediyoruz. Sporcularımızı burada en iyi şekilde ağırlayacağımızdan emin olabilirler. Sağlık kontrollerini üniversitemizin hastanesinde gerçekleştireceğiz. Analizleri ve antrenmanları ise olimpik yüzme havuzumuz ve spor salonumuzda yapacaklar. Bizler sporcularımızı ve teknik heyeti en iyi şekilde ağırlayacağız" diye konuştu.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Mahmut Karakollukçu ise,"Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu performans ölçüm kampı ve milli takım seçmeleri bu yıl Sivas’ta yapılıyor. Kampta; minik, yıldız, genç ve büyük milli takım sporcularımız var. İçlerinde dünya derecelerini aşan sporcularımız var. Sporcularımız 9 gün boyunca burada çeşitli testlerden geçecekler ve antrenmanlarına devam edecekler ve antrenmanlarını en iyi şekilde tamamlayan sporcularımız ile yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.