Dünya Türkiye-Hollanda arasında diplomatik kriz aşılamadı

Türkiye-Hollanda arasında diplomatik kriz aşılamadı

06.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Hollanda arasında 16 Nisan 2017’deki referandum sürecinde başlayan diplomatik kriz aşılamadı. Hollanda, Ankara’ya dönüşü istenmeyen büyükelçisini resmen geri çekti.

Türkiye-Hollanda arasında diplomatik kriz aşılamadı

Hollanda Dışişleri Bakanlığı; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Mart 2017’de referandum çalışmaları için Türk vatandaşlarıyla buluşmalarını engellemesiyle başlayan krizin ardından Türkiye’ye gelmesi istenmeyen Ankara Büyükelçisinin resmi olarak geri çekildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye, krizden sonra Hollanda tarafına durumu telafi etmesi için bazı şartlar iletti. Ancak Hollanda, ilişkilerin normalleşmesi
için beklenen adımı atmadı.

Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’nin de Hollanda’ya yeni bir büyükelçi atamasına izin verilmeyeceği belirtti. Zijlstra, ‘Türkiye ile Hollanda arasındaki görüşmeler birbirimize yaklaşmak için bir fırsat sunuyordu ancak normalleşmenin nasıl gerçekleşmesi gerektiği konusunda bir yöntem üzerinde anlaşamadık’ dedi. İki ülke, diplomatik temsilini karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde tutuyor.