Osmaniye TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ

TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ

15.11.2014 - 21:08 | Son Güncellenme:

.

TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi 4. hafta maçında Osmaniye Gençlik, kendi evinde Orman Gençlik’e 74-65 mağlup oldu.
Tosyalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada, tüm periyotları önde tamamlayan Orman Gençlik, bu sezon ki ikinci galibiyetini elde ederken, Osmaniye takımı henüz galibiyet ile tanışamadı.
Sertan Kırklar, Hüseyin Kara ve Sinem Tetik hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmanın ilk periyodu 19-24 Orman Gençlik’in üstünlüğü ile tamamlandı. Maçta baştan sona iyi bir performans sergileyen Orman Gençlik, ikinci periyodu 31-41, üçüncü periyodu 50-59 ve son periyodu 65-74 tamamlayarak maçtan galibiyet ile ayrıldı. Maçta Osmaniye Gençlik takımının en skorer ismi 15’er sayıyla Kelly Santos Muller ile Ana Lelas olurken, Orman Gençlik takımının ise en skorer ismi 15 sayıyla Kara Lıana Brown Braxton oldu.
Karşılamanın zor bir maç olduğunu ifade eden Orman Gençlik Antrenörü Murat Alkaş, “İki takım da ligde üçte sıfırla buraya geldi. İkinci Lig’den yeni çıkmış iki takımın maçıydı ve kazandığımız için mutluyuz. Çok zor bir deplasmandı ve psikolojik etkisi de çok yüksekti. Ama bugün oyuncularım sahada gerçekten çok iyi performans gösterdiler. Çok iyi mücadelenin yanında iyide basketbol oynadığımızı düşünüyorum ve iyi de bir savunma yaptık. Geçen hafta da çok iyi oynamıştık ama çok şanssız bir şekilde kaybetmiştik. Bunu kırdığımız için mutluyum ve bundan sonrada çok daha iyi sonuçlar alacağımıza eminim. Her iki tamıma da başarılar diliyor, oyuncularıma da teşekkür ediyorum” dedi.
Açıklamasında öncelikle Orman Gençlik takımını galibiyetinden dolayı tebrik eden Osmaniye Gençlik Antrenörü Aydın Uğuz ise “Onlar için de bizim için de önemli bir karşılaşmaydı. Maç içerisinde 6-7 kere fark 11-12’lere çıkıp tekrar üçe dörde indi. Zaten takımın kadrosu da gücümüzü zayıflatıyor” dedi.
Bu arada, hakemlerden de yakınan Uğuz, “Ben 26 yıldır bu işi yapıyorum ve hep onlar haklı. Bana kalırsa bayan hakem Sinem Hanım, vermiş olduğu kararlarla, çalmış olduğu kasti faulle maçı gölgelemiştir. Tekrar Orman sporu tebrik ediyorum” diye konuştu.