Ege Türkiye’nin çiçek merkezi olacağız

Türkiye’nin çiçek merkezi olacağız

17.11.2017 - 04:07 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, Alım Garantili Çiçek Üretiminin emekçileriyle buluştu, “Muğlamızdan tüm Türkiye’ye rengârenk çiçekleri zevkle göndereceğiz” dedi

Türkiye’nin çiçek merkezi olacağız

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 2015 yılında başlattığı ve bugüne kadar 10 milyona yakın alım garantili çiçek üretimi yapan serayı ziyaret etti, çiçek üreticileriyle bir araya geldi. Çiçek üreticileri Nuray Karagünlü, Deniz Kaplan ve Zehra Aybars, buradan her ay düzenli para kazandıklarını söyledi, desteklerinden dolayı Başkan Gürün’e teşekkür etti.

Haberin Devamı

10 milyon üretim

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin de Büyükşehir ile protokol yaptıklarını ve 6 üreticiyle alım garantili çiçek üretimine başladıklarını söyledi.

İlk üretimde 1 Milyon 670 bin çiçek üreterek yüzde 93 başarı sağladıklarını söyleyen Çetin, bugün üretici sayılarının 24 olduğunu ve 10 milyona yakın çiçek üretimiyle Isparta, Denizli, Burdur’a çiçek sattıklarını kaydetti, Başkan Gürün’ün her zaman vatandaşların yanında olduğunu vurguladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Alım Garantili Çiçek Üretimi seralarını ziyaretinde özellikle bir işe kadın eli değdiğinde o işin başarıya ulaşmama şansının olmadığını, bu seralarda büyük bir ailenin fertleri gibi birlikte, keyif alarak el emeği, göz nuru üretilen güzel çiçeklerin güzel Muğlamızı ve farklı illeri de güzelleştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Üreticiler artıyor

Başkan Gürün sözlerine şöyle devam etti: “Kadınlarımız projeyi sahipleniyorsa o işin başarılı olmaması mümkün değil. Muğlamızı çiçek üretim merkezi haline getireceğiz, bütün Türkiye’ye rengarenk çiçeklerimizi göndereceğiz. 6 kişiyle başladığımız proje şuanda 24 üreticiye çıktı. 10 yıl sonra buraların hangi noktaya geldiğini sizler anlatacaksınız.”