Dünya Türkiye’nin favorisi gülen yüz

Türkiye’nin favorisi gülen yüz

19.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en hızlı büyüyen dili olan emoji, önceki gün kendisine ithaf edilen günde partilerle kutlandı. Twitter’ın bu güne özel yaptığı araştırmada ise Türkiye’de en çok kullanılan emoji ‘gülen yüz’ oldu

Türkiye’nin  favorisi gülen yüz

Dünya genelinde 17 Haziran’da kutlanan Emoji Günü adına Twitter, emojilerin ülkelerdeki kullanımını araştırdı. Araştırmanın sonunda Fransa ve İtalya romantik ifadelerin sıklıkla kullandığı, İspanya’nın en çok kaslı kol emojisini tercih ettiği görüldü. Türkiye’nin en çok kullandığı emojinin ise klasik gülen yüz emojisi olduğu ortaya çıktı. Daha dini ve ruhani karaktere sahip ülkeler olan Hindistan ve Meksika’nın ise en çok dua eden ifadeyi kullandığı gözlemlendi.

Latinler ‘müzik’ dedi

Güney Amerikalılar, ellerini havaya kaldıran emojiyi tercih ederken müzikle olan ilişkileriyle tanınan Kolombiya, Arjantin ve Brezilya’da en çok müzik notaları emojisi kullanılıyor. Dünya Emoji Günü, emoji veritabanı Emojipedia’nın kurucusu Jeremy Burge tarafından ortaya çıkarıldı. Burge, konuyla ilgili olarak “Dünya’da emojileri kutlamak için bir gün olmadığına göre bunu benim başlatmam gerek dedim. Tarihi 17 Haziran seçmemin sebebiyse takvim emojisinin ortaya çıktığı tarih olması” dedi. Emoji Günü dünyanın çeşitli yerlerinde partilerle kutlandı ve herkes en sevdiği emojinin görünümüne büründü. Geçtiğimiz yıl emoji, dünyanın en hızlı büyüyen dili ilan edilmişti.