Ege Türkiye’nin gururu olacaklar

Türkiye’nin gururu olacaklar

03.09.2017 - 04:58 | Son Güncellenme:

Dünya İtfaiye Şampiyonası’na bu yıl İzmir ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 20 kişilik ekibiyle Türkiye’yi ve kenti temsil etmenin heyecanını yaşıyor...

Türkiye’nin gururu olacaklar

İzmir, bu sene Dünya İtfaiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Şampiyona, Kültürpark ve Atatürk Stadı’nda 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Kule tırmanma, “100 metre”, “4x100 metre” ve “motopomp” yarışı etaplarında düzenlenecek şampiyonada katılımcılar, 100 metre etabında ev geçme, denge üzerinden geçme, 2 metre engel üzerinden atlama, 8 metre üzerinden hortumlarla geçme ve yanan tavayı söndürme kategorilerinde mücadele edecek.

Haberin Devamı

Yoğun tempo

Türkiye’yi şampiyonada temsil edecek İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, hazırlıklarını Toros Eğitim Merkezi’nde sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Spor ve Sosyal Faaliyetler Amiri Yaşar Korkmaz, 4,5 aydır her gün çift idmanla çalışarak bu önemli şampiyonaya hazırlandıklarını belirtti, “Daha önce olimpiyatlarda da kullanılan, bire bir ölçülere göre yapılmış ekipmanlara sahip değildik. Çek Cumhuriyeti’nden, Belarus’tan, Rusya’dan olimpiyatlarda kullanılan aletlerin ölçülerini alarak ekipmanlarımızı hazırladık, yüksek bir tempoda çalışmalara başladık. Şampiyonaya 20 kişilik ekiple katılacağız” dedi.