Gündem Türkiye’nin ‘sosyal haritası’ çıkarılacak

Türkiye’nin ‘sosyal haritası’ çıkarılacak

29.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, aile bazında eğitim, sağlık, istihdam, gelir gibi alanları içeren sosyal risk haritası çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti.

Türkiye’nin ‘sosyal  haritası’ çıkarılacak

Ramazanoğlu, “Türkiye’nin sosyal haritasının çıkartılıp dezavantajlı, avantajlı kısımları görülüp, standart bir reçeteyle değil, nerede problem varsa o bölgeye ait lokal problemlere lokal çözümler üreterek çözüm odaklı yol haritası çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Ramazanoğlu, bakanlık politikaları, kadına şiddete karşı mücadele, Türk aile yapısının korunması gibi çeşitli konularda, soruları yanıtladı. 64. Hükümet Programı’nda yer alan bakanlığın hedeflerinden birinin aile bazında eğitim, sağlık, istihdam, gelir gibi alanları içeren “sosyal risk haritası” çıkarılması olduğunu belirten Ramazanoğlu, sosyal, aile problemleriyle ilgili çözümler üretebilmek için alan çalışması gerektiğine işaret ederek, konuyla ilgili pilot çalışmalar yapıldığını söyledi.

Bu çalışmaların yaygınlaştırılacağını dile getiren Ramazanoğlu, “Türkiye çapında yapılacak bir çalışma. Türkiye’nin sosyal risk haritasının çıkartılıp dezavantajlı, avantajlı kısımları görülüp, standart bir reçeteyle değil nerede problem varsa o bölgeye ait lokal problemlere lokal çözümler üreterek çözüm odaklı yol haritası çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi. Ramazanoğlu, “Yıllardır, Türk toplumunda sağlam bir aile yapısı var diyoruz. Ama kendimize biraz daha yakından baktığımızda bu sağlam aile yapımızın içerisinde ciddi problemlerin olduğunu görüyoruz. Batı illerinde yüksek oranlarda boşanmalar var. Halbuki batıda işsizlik oranları çok düşük, ekonomi daha iyi. Sonuç odaklı taramalarımızı oralarda yapacağız. Her bölge-nin kendine ait sorun haritası var. Bunları çıkarmak istiyoruz” dedi.

‘Aldıkları maaşla özgüvenleri arttı’

Haberin Devamı

Ak Parti iktidarları döneminde kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması için çeşitli çalışmalar, kampanyalar yapıldığını söyleyen Ramazanoğlu, “Kızlarımızı heveslendirdik, anneler de okuma yazma bilmiyor. Analı, kızlı okula gidiyorum kampanyaları başladı. Kampanyaların yürütücüsü olan Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi çok destek verdi, ön açıcı oldu” dedi.

Kampanyalar kapsamında çocuğunu okula gönderen anneler adına açılan hesaplara para yatırıldığını anımsatan Ramazanoğlu, annelerin aldıkları maaşlarla öz güvenlerinin arttığını vurguladı.