Gündem Türkiye, şehidin ailesine sahip çıktı

Türkiye, şehidin ailesine sahip çıktı

07.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Katliamı önledikten sonra şehit olan kahraman polis Fethi Sekin’in ailesine destek olmak için Türkiye’nin dört bir yanında milyonlar bir anda seferber oldu.

Türkiye, şehidin ailesine sahip çıktı

Sosyal medyada başlatılan kampanyada, ‘Fethi Sekin’in adı İzmir Adliyesi önündeki caddeye verilsin’, ‘üç çocuğu en iyi özel okullarda burslu okutulsun’, ‘eşine ömür boyu emekli milletvekili maaşı verilsin’ çağrıları yapıldı. ‘Onun hakkı ödenemez’ denilerek, talepler imzaya açıldı. İmzaların Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı’na teslim edileceği belirtildi.
‘Boynumuzun borcu’
Sosyal medyada şehit Sekin’in Altınordu Futbol Kulübü altyapısındaki oğlu Burak Tolunay Sekin’e Galatasaray altyapısına alınması konusunda da bazı kullanıcılar mesajlar paylaştı. Galatasaray çağrılara kısa sürede yanıt vererek, Sekin Ailesi’nin acısını henüz çok taze ve bu tür kararların alınması için erken olmakla birlikte tüm kamuoyunun Galatasaray altyapısının kapılarının şehidin emanetine ardına kadar açık olduğu, eğitim bursu verilmesi dahil her türlü imkanın camianın, Sekin ailesine ve Türkiye’ye sözü olduğu bildirildi. İzmir’deki kulüpler de şehit polis Sekin’in futbolcu olan oğlu Burak Tolunay Sekin’e sahip çıktı.
İzmirgücü’nde futbola başlayan 2006 doğumlu Tolunay, Altınordu U10 ve U11 takımlarında oynadıktan sonra, kısa bir süre önce Altay altyapısına transfer oldu. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, “Burak Tolunay bizim çoçuğumuz. Kahraman şehidimizin oğlu Altay altyapısındadır. Şehidimizin ailesine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Altay yönetimi olarak çocuğumuzun tüm spor ve eğitim masraflarını üstleneceğiz” dedi. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise “Biz Burak’ın geleceği için, sadece bir maçlığına değil, ömür boyu destek olmaya hazırız” dedi. Nevvar Salih İşgören Vakfı da Sekin’in çocuklarına eğitim hayatları boyunca özel eğitim yardımı yapma kararı aldı. Sekin’in 3 çocuğunun eğitim masraflarını da İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi üstlendi. Şehit Fethi Sekin’in 3 çocuğunun yanı sıra, olayda yaşamını yitiren mübaşir Musa Can’ın çocuklarının da eğitim masraflarının İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından üstlenileceği bildirildi.
TED’ten burs
Türk Eğitim Derneği (TED), Fethi Sekin ve Musa Can’ın çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını sürdürmeleri için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu bildirdi.