Gündem Türkiye Sibirya soğuklarıyla dondu

Türkiye Sibirya soğuklarıyla dondu

16.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son 50 yılın en soğuk kışının hüküm sürdüğü batı bölgelerinde kar ve don yaşamı olumsuz etkiliyor.

Türkiye Sibirya  soğuklarıyla dondu

Meteoroloji, Batı Akdeniz’de iç kesimler için yer yer orta kuvvette buzlanma ve don uyarısında bulundu. Muş, Bitlis, Sivas ve Erzincan’da göller donarken, Düzce’de karbonmonoksit yine can aldı.
- Antaya’da etkili olan fırtına ve şiddetli yağmur örtü altı üretim yapılan tarım arazilerini vurdu. Demre İlçesi’nde 1800 dönümün üzerinde sera alanı zarar gördü. Kumluca’da ise Adrasan, Mavikent, Salur, Hacıveliler ve Göksu mahallelerinde çok sayıda ev ve sera su baskınlarına maruz kaldı.
- Çanakkale Boğazı saat 04.00’ten itibaren etkili olan yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı.
- Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceyle Ağrı’da ölçüldü. Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede bugün kar yağışı bekleniyor. Kar kalınlıkları ise Bitlis’te 90, Kop Dağı’nda 54, Ağrı’da 20, Hakkâri’de 15, Muş’ta 14, Ardahan’da 13, Erzurum’da 8 ve Kars’ta 4 santimetre ölçüldü.
- Muş’un Varto ilçesi Tepe köyü sakinleri, buz tutan nehirde hayvanlarını sulayamayınca balta, kazma ve küreklerle buz tabakasını kırarak hayvanlarına su içiriyor.
- Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 320 santimle Bursa Uludağ Kayak Merkezi’nde ölçüldü. Diğer merkezler ve kar kalınlıkları da şöyle: Elazığ Hazarbaba- 115, Kastamonu Ilgaz - 109, Kayseri Erciyes - 93, Erzurum Palandöken- 80, Konaklı 75, Kars Cıbıltepe- 49, Çankırı Yıldıztepe- 45 Ankara Elmadağ- 20 santimetre.