Gündem Türkiye Uzay Ajansı nedir? Türkiye Uzay Ajansı neden kuruldu?

Türkiye Uzay Ajansı nedir? Türkiye Uzay Ajansı neden kuruldu?

13.12.2018 - 15:12 | Son Güncellenme:

Artık Türkiye’nin de bir uzay ajansı var! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın ardından müjdeli haber geldi ve Resmi Gazete'de Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin karar yayımlandı. Peki Türkiye Uzay Ajansı nedir ve Türkiye Uzay Ajansı nasıl ve neden kuruldu?

Türkiye Uzay Ajansı nedir Türkiye Uzay Ajansı neden kuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulacağını müjdelemesinin ardından bu ajansın faaliyetlerinin ne olacağı ve nasıl çalışacağı da merak konusu oldu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE UZAY AJANSI ÜYELERİ KİMLER OLACAK?

Türkiye Uzay Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olacak. Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu, başkan dahil 7 üyeden oluşacak ve başkan dışında kalanların görev süresi 3 yıl ile sınırlandırılacak.

TÜRKİYE UZAY AJANSI NEDEN KURULDU?

Türkiye Uzay Ajansı Kurulması ve Uzaya Yönelik Faaliyetlerin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı (1/823) ile sunulan komisyonu raporunda, Türkiye Uzay Ajansının kurulması şu amaçlarla ifade edildi: "Ülkemiz açısından oldukça önemli olan uzay ve havacılık sektörlerinde teknolojide dışa bağımlı olmayan, rekabetçi bir sanayinin geliştirilmesi, uzay ve havacılık teknolojileri alanında bilimsel ve teknolojik altyapıların ve insan kaynaklarının geliştirilmesi, uzay teknolojilerinin kullanımının yaygınlaştırılması, ülkemizin uzaya yönelik hak ve menfaatlerinin korunması."