Gündem Türkiye ve Avrupa’nın ilk su altı müzesi açıldı

Türkiye ve Avrupa’nın ilk su altı müzesi açıldı

01.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

110 heykelin bulunduğu Avrupa ve Türkiye’nin ilk su altı müzesi Side’de açıldı. Müzenin açılış töreninde su akrobatları da gösteriler yaptı

Türkiye ve Avrupa’nın  ilk su altı müzesi açıldı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Deniz Ticaret Odası tarafından yaptırılan Side Su altı Müzesi’nin resmi açılışı yapıldı. 5 ana temada 110 heykelin yerleştirildiği müzenin açılışında akrobatlar gösteri yaptı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) 2014 Mali Destek Programı kapsamında yapılan ve yaz döneminde ziyarete açılan, Avrupa ve Türkiye’nin ilk su altı müzesinin resmi açılış töreni Side açıklarında yapıldı. Törene, İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkan vekili Sefer Kalkavan, Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Danışmanı Metin Tatlı ve Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Haberin Devamı

3 müze daha geliyor

Side Sualtı Müzesi’nin açılışı Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu ve dalgıçlar tarafından önce sualtında, ardından tekne üstünde kurdele kesilerek yapıldı. Açılış töreninde su akrobatları tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Su altı müzesi ile ilgili açıklama yapan İnanç Kendiroğlu, Anadolu medeniyeti zenginliklerini anlatan 110 heykelin 9 ay içinde tamamlanarak geçen aylarda Side’de sualtına indirildiğini söyledi. Müzenin Avrupa ve Türkiye’de ilk olduğuna işaret eden Kendiroğlu, dalış turizmini geliştirmek için önümüzdeki yıllarda Kemer, Alanya ve Antalya merkezde de sualtı müzesi kurmayı planladıklarını kaydetti. Temmuz ayında açılan Side Su altı Müzesi’ndeki heykellerin sualtı tabiatına zarar vermeyecek şekilde yapıldığını anlatan Kendiroğlu, şöyle dedi:

Haberin Devamı

30 bin kişi gezdi

“Çok güzel bir projeyi hayata geçirdik. Su altı müzemizi bu yıl 30 bin kişi ziyaret etti. Önümüzdeki yıl 100 bin olmasını bekliyoruz. Su altı turizminde çok ciddi bir artış var. Ülkemizde çok ciddi dalış turizmi geliri elde edeceğimizi düşünüyoruz.” Su altı müzesinin bulunduğu bölgenin deniz trafiğine kapalı olduğunu da anlatan Kendiroğlu, sertifikası olan herkesin burada ücretsiz dalış yapabileceğini kaydetti.