Ankara "Türkiye Ve İran'da Aydınlanma Sürecinde Yaşanan Sorunlar" Çalıştayı

"Türkiye Ve İran'da Aydınlanma Sürecinde Yaşanan Sorunlar" Çalıştayı

12.04.2018 - 10:28 | Son Güncellenme:

.

Türkiye Ve İranda Aydınlanma Sürecinde Yaşanan Sorunlar Çalıştayı

Ankara’da "Türkiye ve İran’da Aydınlanma Sürecinde Yaşanan Sorunlar Üzerine Uluslararası Çalıştay" düzenlenecek.
Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının desteği, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü ve İran Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı işbirliği ile 16 Nisan 2018 tarihinde Ankara’da "Türkiye ve İran’da Aydınlanma Sürecinde Yaşanan Sorunlar Üzerine Uluslararası Çalıştay" düzenlenecek. Program, 09.30-18.00 saatleri arasında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Kampüsü Milli İrade Binası Menekşe Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Çalıştay, "Aydınlanma Düşüncesinin Türkiye ve İran’daki İzdüşümleri-I" ve "Aydınlanma Düşüncesinin Türkiye ve İran’daki İzdüşümleri-II" olmak üzere 2 oturumdan oluşacak.
Programda, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mohommad Ebrahim Taherian Fard, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, İran İslam Cumhuriyeti Kültür Müsteşarı Hasan Safarkhani, Türk Felsefe Derneği’nden Dr. Muhammet Enes Kala protokol konuşması yapacak.
Çalıştayda, aydınlanma düşüncesinin İslam dünyasına, özellikle Türkiye ve İran coğrafyalarına etkileri bütün yönleriyle ele alınacak. Aydınlanma düşüncesinin ve çağının genel özellikleri ile birlikte tarihsel süreçleri üzerinde de durulacak.