Ege 'Türkiye'ye Göztepe'yi hatırlattık!'

'Türkiye'ye Göztepe'yi hatırlattık!'

23.05.2018 - 04:43 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de büyük bir çıkış yakalayıp, Avrupa kupalarını zorlayan ve sezonu 6. sırada tamamlayan sarı kırmızılılarda Mehmet Sepil, ligdeki ilk yıllarını değerlendirdi. “Beklentimizin üzerinde başarılı bir sezon geçirdik. Tüm Türkiye, Göztepe’yi tekrar hatırladı” dedi

Türkiyeye Göztepeyi hatırlattık

Süper Lig’e, 14 yıl aradan sonra tekrar dönen Göztepe, ilk sezonunda büyük başarılara imza attı. Sezonu altıncı sırada tamamlayan sarı kırmızılılarda Başkan Mehmet Sepil 2017-2018 sezonunu değerlendirdi.

Haberin Devamı

‘14 Haziran’da buluşalım’

Beklentilerinin üzerinde başarılı bir yıl geçirdiklerinden bahseden Sepil, “Beklentilerimizin üzerinde başarılı bir sezon geçirdik. İlk yıl en büyük amacımız, stressiz bir yıl geçirmekti. Düşme potasına fazla yaklaşmadan bu seneyi tamamlamak istiyorduk” dedi. Transfer sezonuna diğer kulüplerden geç başladıklarını vurgulayan başarılı başkan, “Bütün takımların transfere başladığı dönemde biz daha lige çıktığımızı yeni fark edebildik. Çok hızlı transferler yaptık. Ancak çok başarılı bir yıl oldu. Bu sene Türkiye, Göztepe’yi tekrar hatırladı. Türkiye’nin en önemli camialarından biriyiz. Bunda kimsenin şüphesi yoktu. Türkiye’de bütün spor kulüplerine örnek olacak efsane bir tribün oluşturduk. Bütün maçlarımızda taraftarımız tribünleri tamamen doldurdu. Heralde bunu şuan mevcut kulüpler içinde başarabilen tek kulüp biziz. Hepinizle 14 Haziran’da tekrar buluşmak üzere” dedi.

Haberin Devamı

‘Taraftarımız çok tutkulu’

Göztepe takım kaptanı Selçuk Şahin Süper Lig’e yeni çıkan bir takım olarak çok güzel bir sezon geçirdiklerini ifade etti. Birçok kişinin, Göztepe’nin ligde kalacağından şüphesi olduğunu dile getiren tecrübeli futbolcu, “Bizim için acaba ligde kalabilirler mi diye düşünülüyordu. Ancak ligin sonunda UEFA’yı zorlayan bir takım haline geldik. Burada bana göre yönetimin, hocalarımızın oluşturduğu transfer politikası ve doğru yapılanma önemli bir etken oldu” dedi. Çok tutkulu bir taraftar grubuna sahip olduklarını söyleyen Şahin, “Göztepe, Türkiye’de çok önemli bir kulüp ve bu sene bunu herkese gösterdi. Çok önemli bir taraftar grubumuz var. Bize kendi sahamızda ya da deplasmanda hiç fark etmeden her zaman destek oldular. Yensek de yenilsek de onlar tutkularından asla vazgeçmeyip bizim yanımızda durdular. Bizde umarım bu formanın hakkını vermişizdir. Kendi adımıza çok güzel çok önemli işler yaptık. Umarım bu kalitede oynamaya devam ederiz. Taraftarlarımız yeni stadımız açıldıktan sonra çok büyük hedefler peşinde koşan bir Göztepe izleyecekler” dedi.

Göz Göz’ün artık UEFA Lisansı var

Haberin Devamı

UEFA Lisansına başvuran 20 kulüp içinde yer alan Göztepe, TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından belirlenen UEFA Lisansı almaya hak kazanan 12 kulüpten biri oldu. Sarı kırmızılılar tarihinde ilk defa 2018-2019 sezonu için UEFA Lisansı almaya hak kazandı.

Yalı Grubu’ndan Kocaoğlu’na destek

Hafta sonu oynanan Göztepe-Galatasaray maçı sonrasında Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in röportaj verdiği sırada, Göztepe taraftarı olan Rıza Kocaoğlu’nun, röportaja dahil olmasının ardından, Galatasaray taraftar grupları konuya sosyal medyada büyük tepki göstermişti. Önceki gün yayınladıkları mesajla Yalı Grubu, “Taraftarımız ve çok sevdiğimiz dostumuz Rıza Kocaoğlu’nun yanındayız” dedi. Yayımlanan yazıdan bazı başlıklar şu şekilde: “Yaşanan olaydan sonra Galatasaray taraftarı sosyal medya üzerinden çirkin bir karalama kampanyasına girişmiştir. Bu kampanya esnasında “Şaklaban” ve “Gevşek” gibi ifadeler ile hadlerini aşmışlardır.” “Kendileri için üzüldüğümüz tek nokta; kendi başkanlarının bugün yapmış olduğu açıklama ile taraftarlarını haksız çıkarmış olması, ancak buna rağmen Galatasaray taraftarının inadına karalama kampanyasına devam etmesidir.” “Göztepe taraftarı olarak başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında organize bir şekilde hareket etmekteyiz. İstanbul grubumuzun bir mensubu olan Rıza Kocaoğlu’na destek olmak ve haklarını korumak için yapılacak hiçbir şeyden geri durmayacağımızı bilmenizi isteriz.”