Düzce Türkiye Yıldızlar Güreş Grup Şampiyonası

Türkiye Yıldızlar Güreş Grup Şampiyonası

26.02.2017 - 14:14 | Son Güncellenme:

Düzce'de düzenlenen şampiyona, 682 sporcunun katılımıyla devam ediyor TGF Disiplin Kurulu Başkanı Topal: "Hedefimiz, olimpiyatlarda 8 sıkletin hepsinde madalya almak"

Türkiye Yıldızlar Güreş Grup Şampiyonası

DÜZCE (AA) - Düzce'de düzenlenen ve 32 ilden 682 sporcunun katıldığı Türkiye Yıldızlar Güreş Grup Şampiyonası devam ediyor.

Haberin Devamı

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Disiplin Kurulu Başkanı Ramazan Topal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün boyunca sporcuların 10 farklı sıklette mücadele ettiğini söyledi.

Türkiye'nin, uluslararası arenalarda güreş sporunda altın madalyalar aldığını anımsatan Topal, "Baktığınız zaman güreşten madalya çıkıyor, alınan 6 madalyanın 4'ü güreşten. Bu başarı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerindeki, belediyelerdeki çalışmaya bağlı. Hükümetimiz ve sayın cumhurbaşkanımız bu işe çok önem veriyor. Hedefimiz, olimpiyatlarda 8 sıkletin hepsinde madalya almak. Bir milli sporcu olarak ben de bunu çok istiyorum." şeklinde konuştu.

Güreşçinin yetişmesi için öncelikle sporcunun istekli olmasının önemini vurgulayan Topal, bunun yanı sıra ailesinin ve çevresinin de sporcuya destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Topal, "Bizim ana temelimiz cimnastiktir. 10 yaşından sonra sporcunun becerisi ve isteğine göre halter veya güreşe yönlendiriyoruz. Sporcu kendi isteyerek yapınca başarı da geliyor." dedi.

Şampiyona, bugün yapılacak müsabakaların ardından sona erecek.