Gündem Türklerin yüzde 2.7’si uyuşturucu kullanmış

Türklerin yüzde 2.7’si uyuşturucu kullanmış

02.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Soylu, Avrupa ülkelerinin sentetik uyuşturucu madde üretimini durdurmadığını belirterek, “Uyuşturucu ticaretinden ciddi anlamda etkileniyoruz. Türk vatandaşlarının yüzde 2,7’sinin en az bir defa uyuşturucu kullandığı tespit edildi” dedi

Türklerin yüzde 2.7’si uyuşturucu kullanmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulları Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Soylu toplantıda yaptığı konuşmada AB ülkelerinin kendileriyle Türkiye’yi hedef alan sentetik uyuşturuculara ilişkin önemli, sonuç odaklı hiçbir bilgi paylaşımı içerisinde olmadığını dile getirerek, “Maalesef Avrupa ülkeleri doğudan batıya sevk edilen afyon ve türevlerinin kendi ülkelerine girmesini önleme adına ülkemizle yürüttüğü iş birliği politikasını kendi coğrafyalarında üretilen sentetiklerin üretiminin durdurulması ve ülkemize transfer edilmesini engelleme noktasında uygulamamaktadır” dedi.

‘Hedefleri Türkiye’

Türkiye’nin uyuşturucunun geçiş yolunun ortasında bulunduğunu belirten Soylu, Türkiye’nin genç nüfusu, büyüyen ekonomisi ve bölgesindeki terörist faaliyetler sebebiyle uyuşturucu tacirlerinin doğrudan hedefi olduğuna dikkati çekti. TUBİM tarafından yapılan araştırmaya göre Türk vatandaşlarının yüzde 2,7’sinin ömründe en az bir defa uyuşturucu kullandığının tespit edildiğini dile getiren Soylu, bu oranın Avrupa ülkelerinde ise yüzde 25 olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Narkolog projesi

Bakan Soylu, FETÖ’ye yönelik narko-terör operasyonlarında yakalanan uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 75 milyon lira olduğunu dile getirdi.

Soylu, şu anda 29 ilde bulunan narkotim sayısının, 2017’de 81 ile yaygınlaştıracağını vurgularken, “Özellikle gözaltına aldığımız bağımlılara psikolojik ve tıbbi önerilerde bulunan narkologla birlikte önümüzdeki yıl yeni bir projeyi başlatmayı planladığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.