Gündem Türkmendağı’na top bombardımanı

Türkmendağı’na top bombardımanı

26.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Esad rejimi, dün sabahtan itibaren Türkmendağı bölgesini yeniden karadan toplarla, havadan ve denizden Rus gemilerinden atılan füzelerle dövmeye başladı

Türkmendağı’na top bombardımanı

Hatay’ın Yayladağı ilçesi sınırında olan Bayır Bucak bölgesindeki Türkmenlerin geçtiğimiz gün kaybettiği Kızıldağ’ı geri almasının ardından yaşanan sessizlik sabah saatlerinde yerini bombardımana bıraktı. Lazkiye’nin Keseb ilçesi yakınlarına çekilen rejim güçleri 03.00’ten itibaren Kızıldağ tepesini, Kürt Dağını ve Zuveyik’i top atışlarıyla vurmaya başladı. Düşen bombalardan yükselen dumanlar sınırın diğer tarafından görülürken öğlen saatlerinden itibaren Durin, Selme ve Gımam tepelerinin önüne düşen bölgeleri hem denizden hem karadan vurmaya başladı. Bölgeye her 10 saniyede bir top atışı yapılırken çatışmalarda ölen ve yaralılar hakkında bilgi alınamadı.

Haberin Devamı

Yardımlar sürüyor

Bayır Bucak Bölgesi sıfır noktasında kurulan sahra hastaneside olası yaralılar için alarma geçirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan hastane personeli güvenlik birimleri kadar dikkatli ve titiz bir çalışma sergiliyor. Savaştan kaçarak Türkiye sınırında kurulan kamplara sığınan kadın ve çocuklara da Hatay Valiliği koordinasyonunda gıda, çadır ve battaniye yardımı da sürüyor.

Uçağın parçaları bizi öldürebilirdi
Suriye sınırı yakınlarındaki Dutlubahçe Mahallesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Mevlüt Horoz’un sağ ayağına, dünürü Ahmet Taşdemir’in de kulağına önceki gün düşen uçaktan kopan metal parçaları isabet etmişti. Taşdemir, “Evimin önünde kahve içip sohbet ediyorduk. Çok büyük bir patlama sesi duyduk. Hemen ardından kulağıma bir parça isabet etti. Elimle kontrol ettim kanıyordu, ne olduğunu anlayamadım. Uçaktan kopan sarı renkli bakırımsı bir parça olduğunu çok sonra söylediler bana. Hastanede kulağıma dikiş attılar” dedi. Horoz da olayın şaşkınlığını hala üzerinden atamadığını belirterek şunları anlattı:
“Alıştığımız patlama seslerine benzemeyen çok şiddetli bir ses duyduk. Başımı yukarı kaldırıp sesin geldiği yöne bakmak istediğim anda yere yığıldım. Ayağımda büyük bir acı vardı. Elimi ayağıma attığımda kan olduğunu gördüm. Hemen hastaneye kaldırıldık, ayağıma iki dikiş atıldı. Ucuz atlattık. Kesinlikle ölümden döndük O uçağın parçaları bizi öldürebilirdi.”