Gündem TURNUVA BAŞLIYOR!

TURNUVA BAŞLIYOR!

28.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pokemon Go çılgınlığı kasırga gibi büyümeye devam ediyor. İlk turnuvaya ev sahipliği yapacak ülke Polonya oldu. Yarışa katılan katılımcılara Pokemon yakalamaları için 8 saat süre verilecek

TURNUVA BAŞLIYOR

Pokemon Go çılgınlığı tüm dünyayı kasıp kavururken, ilk Pokemon Go turnuvasına ev sahipliği yapacak ülke belli oldu. Dünya genelinde en çok Pokemon Go oyuncusunun bulunduğu ülke olarak bilinen Polonya, ilk kez Pokemon avcılarını bir araya getirecek bir turnuvaya ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Devleri solladı

‘Vistula Academy of Finance and Business’ bünyesinde gerçekleştirilecek turnuva için organizatörler, Nintendo tarafından piyasaya sürülen oyunun ülke genelinde büyük ilgi uyandırdığına dikkat çekerken, uygulamayı kullanan kişi sayısının Facebook, Instagram, Twitter ve Snapchat gibi devleri bile aştığı vurgulandı. Organizatörler, turnuvayı ilk 3’te tamamlayan kişilerin bir yıl ücretsiz üniversite eğitimi alacağı müjdesini paylaştı.

8 saat içinde

Pazar günü başkent Varşova’da gerçekleşecek etkinlikte yarışmacılara Pokemon yakalamaları için 8 saat süre tanınacak. Süre sonunda yarışmacılar yakaladıkları, geliştirdikleri ve savaştırdıkları Pokemonlar üzerinden değerlendirilecek. Turnuvayı kazanan, bir yıllık üniversite eğitimin yanı sıra bir iPad’in de sahibi olacak. Çılgınlığın anavatanı Japonya’daki Tokyo Elektrik Enerjisi Şirketi ise oyunun tasarımcısı Niantic’ten pokemon karakterlerinin nükleer santral bölgelerinden kaldırılmasını talep etti. Şirket, oyuncuların kendilerini tehlikeye atmasında korktuklarını söyledi.