Ekonomi TÜSİAD Başkanı: Ülkemizin potansiyeline güveniyoruz

TÜSİAD Başkanı: Ülkemizin potansiyeline güveniyoruz

07.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Türkiye’nin bu dönemde biraz daha yavaş büyüyor olabileceğini belirterek, “Fakat sabırlı ve emin adımlar atarak, ekonomide her zaman fırsatların olduğunu görerek ülkemizin potansiyeline güvenmeli ve kararlılıkla yolumuza devam etmeliyiz” dedi.

TÜSİAD Başkanı: Ülkemizin  potansiyeline güveniyoruz

Bilecik, Avrupa ve ABD’de büyümenin hızlandığını, bunun küresel ekonomi, dolayısıyla Türkiye’nin ihracatı açısından olumlu bir gelişme olduğunu, dış talebin artmasının, bu yıl ekonomide olabilecek en iyi senaryo olduğunu gözlemlediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Bilecik, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, hem küresel, hem de ülke içinde yaşanan gelişmelerin, ekonomiyi zaman zaman olumsuz etkilemesine karşın büyümenin sürdüğünü ancak olumsuz gelişmelerin finansal koşulların giderek sıkılaşmasına neden olduğunu, ülke içinde işsizlik oranındaki artışa paralel olarak, harcamalar ve talep akışının eskisine oranla daha zayıfladığını gördüklerini söyledi.

Son 10 yılda çok önemli bir büyüme ivmesi yakalandığını ancak bunun karşılığında bir miktar riskin de biriktiğini belirten Bilecik, şöyle devam etti:

Döviz cinsinden borçluluğumuz yükseldi. Kredilerin mevduata oranı da yüzde 100’ün üzerine çıkmış durumda. Ancak bu borç halen yönetilebilir bir boyuttadır. Risklerimizi iyi yönetip, belirsizlikleri azaltıp, piyasalara ve yatırımcıya güven verdiğimizde olumsuz durumları ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Bu açıdan ekonomi yönetimimize önemli görevler düşmektedir. Risklerin iyi yönetilmesi ve yatırımcıya güven verilebilmesi için denetleyici ve düzenleyici kurumların görevlerini bağımsız bir şekilde yapabilmeleri lazım.”