Ekonomi TÜSİAD, kayyum açıklaması yaptı!

TÜSİAD, kayyum açıklaması yaptı!

18.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TÜSİAD, TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülmekte olan ‘kayyum ataması’ konusuyla ilgili açıklama yaptı. TÜSİAD, ilgili tasarı kapsamındaki kayyum atanmasına ilişkin düzenlemenin ticaret hayatı başta olmak üzere önemli riskler doğurabileceğini, bu kapsamda düzenlemenin yeniden ele alınması gerektiğini bildirdi.

TÜSİAD, kayyum açıklaması yaptı

“Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” önceki gün TBMM Adalet Komisyonu’nda ele alınmaya başlanmıştı. Tasarıda kayyumlarla ilgili yeni düzenlemeler de öngörülürken, şirketlerin ortaklık payları veya menkul kıymetler idare yetkilerinin de kayyuma devredilmesi öngörülüyor.

Görüş alınmalı...

Türkiye’de faaliyet gösteren tüm şirketlerin ticari faaliyetlerini doğrudan etkileyebilecek düzenlemenin ağır sonuçlar doğurabileceği belirtilen TÜSİAD açıklamasında, “Kayyum atanması ile ilgili düzenlemenin, başta ticaret hayatı ve özel mülkiyet hakkı alanlarında olmak üzere doğurabileceği önemli riskler açısından yeniden değerlendirilmesine ihtiyaç vardır” denildi.

Açıklama, “Bu düzenlemenin, ilgili düzenleyici otoriteler ve ilgili paydaşların aktif katılımı ile hazırlanmış olmasının gerektiğini düşünmekteyiz” diye son buldu.