Gündem TUSKON’a bağlı federasyona baskın

TUSKON’a bağlı federasyona baskın

07.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, “Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” kapsamında yürütülen soruşturmada Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) bağlı federasyon binalarında arama yapıldı.

TUSKON’a bağlı federasyona baskın

Başsavcılıktan edinilen bilgiye göre, soruşturma TUSKON ve bağlı federasyonlardan, “Fethullahçı Terör Örgütü”ne finansman sağlandığı iddialarıyla yürütülüyor. Soruşturmanın bu aşamasında şüpheli olarak tespit edilebilecek kişi, kurum ve kuruluşların dosyadan bilgi ve belge almasına engel olmak amacıyla kısıtlama kararı verildiği belirtilirken, aramalar sonucu federasyonların mali belgelerine incelenmek üzere el konulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı


Mali belgelerin incelenmesi sonucu soruşturmanın şekilleneceği ve şüphelilerin belirleneceği belirtilirken, bu aşamada federasyon yetkilileri hakkında gözaltı kararı alınmadığı kaydedildi. Federasyon üyesi H.S.’nin de aralarında bulunduğu beş işadamının evinde de arama yapıldığı kaydedildi. İşadamlarına ait adreslerde yapılan aramalarda, Fethullah Gülen’in kitapları ile yaptığı konuşmalara ait video kasetlerine el konulduğu belirtildi.