Van Tuşmek Projesi Tamamlandı

Tuşmek Projesi Tamamlandı

05.10.2017 - 18:27 | Son Güncellenme:

.

Tuşmek Projesi Tamamlandı

VAN (AA) - Tuşba Belediyesi tarafından uygulanan Tuşba Kadınlara Yönelik İş Geliştirme ve Mesleki Eğitim Merkezi (TUŞMEK) projesi, sertifika töreniyle son buldu.

Haberin Devamı

Kentteki bir otelde düzenlenen programda konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunulan projenin, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce yürütüldüğünü ifade etti.

Tuşba ilçesinde yaşayan dezavantajlı kadınların TUŞMEK Projesi kapsamında istihdam edileceğini aktaran Başkan Özgökçe, projeye katılan 400 kadının işgücü piyasasına girmesinin amaçlandığını aktardı.

Özgökçe, "Herkese balık tutmayı öğretebiliriz düşüncesiyle projeyi yaptık. Yaklaşık 1 milyon lira kaynaklı projeyle, bacılarımızın, kadınlarımızın 'ayaklarımın üzerinde duracağım' diyebilmesi bizim için önemliydi. Herkesten genelde iş talepleri geliyor. Tuşba Belediyesi olarak hamdolsun 6 aylık süre içerisinde TUŞMEK projemizin sonuna geldik. Biraz sonra ikram edilecek yemek, tatlı ve pastaların bu projede olan kardeşlerimizin el emeği olduğunu söylemek istiyorum." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Program, projeden faydalanan kadınlara sertifikalarının verilmesi ve kadınların hazırladıkları yemekleri davetlilere sunmasıyla son buldu.

Yazarlar