Adıyaman TUT YOLU BİTİRİLMEYİ BEKLİYOR

TUT YOLU BİTİRİLMEYİ BEKLİYOR

25.10.2014 - 10:09 | Son Güncellenme:

.

TUT YOLU BİTİRİLMEYİ BEKLİYOR

Adıyaman’ın Tut ilçesin 14 kilometrelik yolunun iki yıldan beri sadece 3 kilometresinin yapılması ilçe halkının tepkisine neden oluyor.
Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü tarafından 2013 yılında ihale edilerek müteahhit firmaya verilen 14 kilometrelik yolun yaklaşık 3 kilometresi yapıldı. 2014 yılında başlanılan yol yapım çalışmalarının duraksaması ve hızlı ilerlememesi nedeniyle vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.
Vatandaşlar, yolun ihalesinin yapılmasının ardından sadece bir bölümde çalışma yapıldığını geri kalan kısımlarına dokunulmadığını, ilçe için hayati öneme sahip yolun biran önce bitirilmesi gerektiğini ifade ettiler.
Virajlı olmasının yanında sürekli çökmelerin ve toprak kaymalarının meydana geldiği 14 kilometrelik yolun genişletileceği ve bazı yerlerinde güzergah değişikliği yapılacağı belirtiliyor.
AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat ise, Tut yolunun yatırım programına alındığını ve önümüzdeki yıl içerisinde bitirileceğini kaydetti.
AK Parti Milletvekili Salih Fırat ise, çalışmaların 2014 yılında başladığını ve 2015 yılı içerisinde yolun tamamlanacağını belirterek, ilçenin en büyük sorunlarından birisi olan yol sorununu ortadan kaldıracaklarını aktardı.