Gündem Tutuklandığı gün hayatını kaybetti

Tutuklandığı gün hayatını kaybetti

29.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hatay’da polisten kaçarken başından yaralanan Yunus Emre Yılmazlar, hastanede tedavi altına alındı. Taburcu edilip cezaevine götürülen Yılmazlar aynı günün akşamında yaşamını yitirdi

Tutuklandığı gün hayatını  kaybetti

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde madde bağımlısı olan ve daha önce gerçekleştirdiği gasp suçu nedeniyle mahkemece denetimli serbestlik kararıyla serbest bırakılan Yunus Emre Yılmazlar, iddiaya göre bir marketten 150 lira çaldı. Yılmazlar hakkında yakalama emri çıktı.

Haberin Devamı

23 Aralık’ta evinde olduğu belirlenen Yılmazlar’ı yakalamak için baskın düzenlendi. Şeker hastalığı ve görme kaybı nedeniyle hastaneye götürülen Yılmazlar, tuvalete gitme bahanesiyle ekiplerin elinden kaçtı. Yılmazlar, Kırıkhan-Reyhanlı karayolunda polislerin takibi sonucu yakalandı. Kaçarken düşerek başından yaralanan Yılmazlar, polisler tarafından götürüldüğü özel hastanede tedaviye alındı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Yılmazlar, tutuklanıp İskenderun Cezaevi’ne götürüldü. Ancak aynı günün akşamında fenalaşan Yılmazlar, cezaevinde hayatını kaybetti.

‘Durumu ağırdı’

Hüseyin Yılmazlar, oğlunun cezaevinde öldüğünden haberinin olmadığını, cesedinin adli tıp kurumuna getirildikten sonra kendine bilgi verildiğini söyledi. Oğlunun ekipler tarafından yakalandığını anlatan baba Hüseyin Yılmazlar, “Durumu ağır olmasına rağmen oğlumu cezaevine götürdüler. Hastaneye gittiğimde de oğlumu sedyeye ellerinden ayaklarından bağlamışlardı. Oğlum adam öldürmedi, yüz kızartıcı suç işlemedi. Benim oğlumu uyuşturucuya düşürdüler. Ben yandım, başkaları yanmasın” dedi.