Gündem Tutuklu general amiral sayısı 126’ya yükseldi

Tutuklu general amiral sayısı 126’ya yükseldi

24.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yurt genelinde yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan general ve amirallerin sayısı 133, tutuklu sayısı ise 126 oldu.

Tutuklu general  amiral sayısı  126’ya yükseldi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen polis, sivil memur, 7 general ile eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor’un da aralarında bulunduğu 210 kişi daha tutuklandı. Tutuklananlar arasında emniyette görevli 11 mühendis de bulunuyor.

Haberin Devamı

Tanık olmuştu

Tutuklanan Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün döneminde Muhafız Alay Komutanlığı yapmıştı. 2013 Temmuz’dan 2015 Temmuz ayına kadar hem Gül’ün hem de Erdoğan’ın korumalığını yapan Poshor’un, Balyoz Darbe Planı’nın hazırlandığı iddia edilen 1. Ordu Komutanlığı’nda düzenlenen seminerin organizatörlüğünü yaptığı açığa çıkmıştı. Seminere katılan subaylar hakkında dava açılırken, Poshor’un ise tanık sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Poshor, 2012 Şubat ayında verdiği ifadesinde, darbe hazırlığı olduğu öne sürülen planları görmediğini ve bilgi sahibi olmadığını söylemişti. Son YAŞ’ta terfi etmeyen Poshor, Kosova’da güvenliği sağlamakla görevli NATO önderliğindeki çok uluslu barış gücüne atanmıştı.