Samsun Tutuklu Yargılanan Savcının 165 Günde 43 Kez Bylock İle Görüştüğü Ortaya Çıktı

Tutuklu Yargılanan Savcının 165 Günde 43 Kez Bylock İle Görüştüğü Ortaya Çıktı

18.10.2017 - 15:03 | Son Güncellenme:

.

Tutuklu Yargılanan Savcının 165 Günde 43 Kez Bylock İle Görüştüğü Ortaya Çıktı

Samsun’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Trabzon Cumhuriyet Savcısı iken ihraç olup tutuklanan eski Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Ç.’nin 165 gün içinde 43 kez ByLock ile görüşme yaptığı ortaya çıktı.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan eski Savcı Salih Ç.’nin Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yargılanmasına devam edildi. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu bulunduğu Trabzon Cezaevinden duruşmaya katılan Salih Ç., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

"İnternetten bol müzik indiriyordum"
FETÖ’nün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı ileri sürülen Salih Ç.’nin ByLock’u saniyelik olarak girdi çıktı gibi yüzden fazla kullandığı ve 165 gün içinde ise 43 kez ByLock üzerinde görüşme yaptığı tespit edildi. ByLock’a İzmir, Manisa ve Balıkesir illerinden giriş yaptığı tespit edilen Salih Ç., "23 yıllık savcıyım. Ben adliyenin müzik korosundaydım. İnternetten bol müzik indiriyordum. ByLock indirip kullanmadım" dedi.
Mahkeme heyeti Salih Ç.’nin ByLock kullandığı tespit edildiği gerekçesiyle tahliye talebini reddederken, ByLock yazışması içeriğinin tespiti için duruşmayı 11 Aralık tarihine erteledi.